|

Yok öyle mirasyedilik

MHP lideri Bahçeli, CHP’nin İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devredilmesi gerektiğini belirtti. Bahçeli, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçek varisi büyük Türk milletidir. Bugünkü CHP’nin Atatürk’le yolları çoktan ayrılmıştır. Siz kim Atatürk kimdir? Yok öyle mirasyedilik; İş Bankası hisseleri doğruca Hazine’ye devredilmelidir” dedi.

Nur Banu Aras
04:00 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:24 - 17/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​MHP lideri Devlet Bahçeli
​MHP lideri Devlet Bahçeli

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, mahalli seçimler, CHP'nin İş Bankası hisseleri başta olmak üzere önemli mesajlar verdi:

Türkiye’nin geleceğini dengeli ve kalıcı şekilde belirleyeceksek 31 Mart 2019’a milli ve ahlaki temelde yaklaşmamız, aynı zamanda Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygun hareketimiz kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. CHP pusudadır, sokağa göz kırpmaktadır. HDP punduna getirip suyu bulandırmanın emelindedir. İP’in ise metruk bir tekne gibi ne yapacağı, bir süre sonra hangi kayalığa çarpıp dağılacağı az çok bellidir. Türkiye’yi bu müflis ve mürai ellere bırakamayız.

CÜRMÜNÜZ KADAR YER YAKARSINIZ

CHP’nin, İş Bankası hisseleri konusu gündeme gelince çılgına dönmesinin, denetim ve kontrolü hepten kaybetmesinin, ülkenin nasıl bir badire ve belanın kıyısında olduğunu belgeliyor. CHP’li bir genel başkan yardımcısı 'CHP olarak eşkıya karşısında Anayasa’dan kaynaklanan her türlü direnme hakkımızı kullanırız.' diyor. Bu alçak ifade karşısında sormak lazımdır ki eşkıya kimdir? Direnme hakkından kast edilen nedir? Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsanız.

SİZ KİM ATATÜRK KİM

Eşkıyaya gelince, uzağa bakmayın, başka yerde aramayın, çevrenizi kolaçan edin, birbirinizi yoklayın, kimlerle oturup kalktığınıza bakın işte o an eşkıyayı muhakkak görürsünüz. Atatürk’ün miras ve tapusunun delinmeye çalışıldığını söylüyorlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçek varisi büyük Türk milletidir. Bugünkü CHP’nin Atatürk’le yolları çoktan ayrılmıştır. Siz kim Atatürk kimdir? Yok öyle mirasyedilik, İş Bankası hisseleri doğruca Hazine'ye devredilmelidir.

MİLLETİN SESİNE KULAK VERMELİ

CHP sorumluluk alıp, kanuna gerek yok deyip hisselerini Hazine’ye bırakacak samimiyeti göstermelidir. Ne var ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı bugünün CHP yöneticilerini evlatlıktan reddeder gibi reddeder, üstüne bir de mirasından mahrum ederdi. Tavsiyemiz, CHP’nin milletin sesine kulak vermesi, üzerine çöreklendiği hisselerin Hazine'ye devrinden korkmaması, bankacılık değil milli ve ahlaki ölçülerde siyaset yapmasıdır.

  • Papaz ilişkileri zehirledi
  • Papaz Brunson kararının, ne söylenirse söylensin, nasıl tevil edilirse edilsin milleti üzdüğünü ve yaraladığını belirten Bahçeli, "Herkesin gözü önünde Türkiye’den Evanjelist bir papaz geçip gitmiştir. Bu papaz Türkiye ile ABD ilişkilerini resmen zehirledi, taammüden zaafa uğrattı. İlk bakışta ve yüzeysel olarak diyebiliriz ki papaz gitmiş, kavga bitmiştir. Anlaşılan papaz büyüsü de bozulmuştur. Trump’ın Türkiye’ye hisleri şıpsevdiler gibi birdenbire değişmiştir" dedi. Trump'ın tavırlarına tepki gösteren Bahçeli, "Böyle devlet yönetilmez, böyle devlet adamı olunmaz, böylesine şuur kaybıyla, aklı kaymasıyla Türkiye-ABD ilişkileri istikrarlı kalamaz. Türkiye’nin değerini bir papaza indiren, Türkiye’ye bakışını bir papazla eşitleyen bir ülkenin başkanına güven duyulamaz, itibar edilemez. Unutulmasın ki bizi adam yerine koymayanı biz insan bile görmeyiz, göremeyiz" diye konuştu.
  • Papazın serbest kalmasının pek çok soru işaretine de neden olduğuna işaret eden Bahçeli, "Terör örgütleriyle ilişki ve iltisakı belli olan bir şahsın, casusluk suçlamasıyla tutuklanan bir misyonerin, 2 yıl bile dolmadan serbest kalması adalet ilkeleriyle nasıl izah edilecektir?" diye sorarak, gizli tanıkların ifadelerini değiştirmesine tepki gösterdi.
#Devlet Bahçeli
#MHP
#CHP
6 yıl önce