|

Yoksul çocukların yüzleri gülecek

Mardin'in Midyat ilçesinde uygulanacak, 'O Köy Artık Uzak Değil' projesi ile öğretmenlerin her ay maaşından 10 lira katkı sunması ile toplanacak bağışlarla 44 köy okulundaki ihtiyaç sahibi öğrencilere giysi yardımı yapılacak. Kaymakam Bingöl, "Ben de öğrenci iken böyle bir proje ile destek almıştım. Yetim olduğum öğrenildiğinde başımı okşayan o şefkat elini 30 yıl geçti unutamadım" dedi.

Yeni Şafak
10:25 - 16/12/2014 Salı
Güncelleme: 10:29 - 16/12/2014 Salı
AA

Midyat'ta hayata geçirilecek, "O Köy Artık Uzak Değil" projesi ile ilçede görev yapan öğretmenlerin her ay maaşından sunacağı katkı sonucu toplanacak bağışlarla 44 köy okulundaki ihtiyaç sahibi öğrencilere giysi yardımı yapılacak. Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Midyat Eğitim Kültür ve Hizmet Derneği ile Midyat Eğitim Sevenler Derneği'nin katkılarıyla uygulanacak proje, Midyat Kocatepe İlkokulu'nda düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Projeye bin lira bağışta bulunan Kaymakam Oğuzhan Bingöl toplantıda yaptığı konuşmada, ilçede görev yapan öğretmenlerin düşüncesi üzerine projenin hazırlandığını ifade ederek, bu projeye katkı sunmak isteyen öğretmenlerin maaşlarından her ay 10 lira kesilmesi sonucu toplanacak bağışla köy okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilere giysi yardımı yapılacağını söyledi. Alınan giysilerin okul idarelerine teslim edileceğini ve ihtiyacı olan öğrencilere rencide edilmeden gizlice dağıtılacağını belirten Bingöl, bu kapsamda proje katkı sunmak için 400 öğretmenin başvuruda bulunduğunu, başvuruların sürdüğünü söyledi.


'OKŞADIĞINIZ HER YÜREK UMUDUMUZ OLACAK'

Bingöl, ilkokulda okurken kendileri için de bir kampanya düzenlendiğini hatırlatarak, şunları dile getirdi: "Ben de öğrenci iken böyle bir proje ile destek almıştım. Yetim olduğum öğrenildiğinde başımı okşayan o şefkat elini 30 yıl geçti unutamadım. Eve gittiğimde annem ile paylaştığım o şefkat eli idi. O gün bana ne yardımı yapıldığını hatırlamıyorum ama o sıcak el yıllardır hafızamdan çıkmadı. Okşadığınız her yürek gelecekte umudumuz olacak. Bilgi ve birikiminizin yanı sıra şefkatinizi benim gibi yaşamak zorunda kalan çocuklarla paylaşacağınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bu iyilik hareketini, ilk neferleri olan sadece öğretmenlerle sınırlı tutmayacağız."


FİKİR ÖĞRETMENLERDEN ÇIKTI

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman da projenin öğrencilerin geleceğe umutla bakmasına vesile olacağını vurguladı. "Bu yardım fikrinin öğretmenlerden gelmesi çok önemli. Midyat'taki tüm öğretmenleri kutluyorum" ifadesini kullanan Şişman, her bir öğretmenin her ay katkıda bulunacağı 10 lira ile yüzlerce çocuğun giysi ihtiyacının karşılanacağını söyledi. Toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürleri Yusuf Günay ve Abdulkadir Altay, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

#yolsul
#öğrenci
#öğretmen
#desteği
9 yıl önce