|

YÖK'ten bayram müjdesi

Malezya'nın Kelantan Eyaleti Başbakan Yardımcısı Dato' Mohamed Amar Abdullah başkanlığında, aralarında Kelantan Yükseköğretim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Dato' Dr. Mohamed Fadzli Hassan'ın da bulunduğu bir heyet, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ı makamında ziyaret ederek yükseköğretim alanında karşılıklı işbirliğini öngören bir anlaşma imzaladı.

Yeni Şafak
14:24 - 14/07/2015 Salı
Güncelleme: 14:28 - 14/07/2015 Salı
Yeni Şafak

İmzalanan bu işbirliği anlaşması, 14 eyaletten oluşan Malezya ile Yükseköğretim Kurulu arasında yapılan ilk işbirliği sözleşmesi özelliğini taşımaktadır.



Konuk Başbakan Yardımcısı, İşbirliği Protokolünün imzalanması ardından yaptığı konuşmada, kendilerini kabul ettiği için Prof. Saraç'a teşekkür ederek, özellikle sağlık ve mühendislik alanında Türkiye'deki yükseköğretimin geldiği düzeyi takdir ettiklerini, Kelantanlı gençlerin bilhassa sağlık, mühendislik ve ilahiyat alanlarında Türkiye'de öğrenim görmelerini arzu ettiklerini belirtti. Ayrıca Kelantanlı gençlerin ilahiyat alanındaki eğitimlerini hem lisans tamamlama, hem lisans, hem de yüksek lisans ve doktora düzeylerinde Türkiye'nin ilahiyat fakültelerinde görmelerini istediklerini ifade ederek, Kelantan Eyaleti Hükümetinin burslusu olarak okuyacak Malezyalı öğrenciler için Türkiye'nin kontenjan ayırmasını talep etti.



YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ta, Malezya ile pek çok alanda gelişmiş olan ilişkilerin yükseköğretim alanına henüz yansımamış olduğunu, yaklaşık 60 bin öğrencisini yurt dışında okutan Malezya'dan Türkiye'ye de öğrenci akışının olmasından memnuniyet duyacaklarını söyledi. Türkiye'nin son zamanlarda yükseköğretimde özellikle bölge ülkeleri, Afrika ülkeleri ile Türki Cumhuriyetler ve İslam ülkeleri açısından bir cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Başkan Saraç, Türkiye'deki üniversitelerde Malezyalı gençlerin de eğitim görmesinden büyük memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekledi.



Konuk Başbakan Yardımcısı, Malezya'ya döndüklerinde Türk yükseköğretiminden istifade edecekleri alanlar ile bu alanlara ne kadar öğrenci göndereceklerini belirleyeceklerini ve önümüzdeki yıldan itibaren hayata geçirmek üzere bunu Yükseköğretim Kuruluna ileteceklerini söyledi.



#Malezyalı öğrenciler
#YÖK
#Dato' Mohamed Amar Abdullah
9 yıl önce