|

Yol kesen PKK'lılar doktoru katletti

Diyarbakır'da yol kesen PKK'lılar durdurmak istedikleri bir aracın kaçması üzerine ateş açarak araçta bulunan bir kişiyi öldürdü. Kaçmaya çalışırken katledilen Abdullah Birol'un doktor olduğu belirlendi.

Yeni Şafak
22:30 - 31/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:03 - 1/09/2015 Salı
DHA

Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçesi arasındaki karayolunu Yapraklı Köyü yakınlarında yolu kesen silahlı bir grup PKK'lı, durdukları araçtakilere kimlik kontrolü ile örgüt propagandası yaptı. Bu sırada Kulp'tan Diyarbakır yönüne gelen ve Manisa plakalı bir otomobili kullanan Abdullah Birol, PKK'lıların yol kestiğini görüncü geri dönüp aracıyla birlikte kaçmaya çalıştı.



Aracın geri döndüğünü gören PKK'lılar uzun namlulu silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu kurşunların isabet etiği Abdullah Birol, olay yerinde hayatını kaybetti.



Birol'un cesedini almak için olay yerine hareket eden 112 acil servis ekipleri, güvenlik gerekçesiyle bölgeye giremedi.





ÖLEN KİŞİ DOKTOR ÇIKTI


Öldürülen Abdullah Birol'un Kulp İlçesi Toplum Sağlık Merkezi'nden sorumlu doktor olduğu öğrenildi. Saldırıdan saatler sonra olay yerine gidebilen Lice İlçesi 112 Acil Servis ekipleri, araçta PKK'lıların öldürdüğü Abdullah Birol'un doktor olduğunu öğrennince büyük üzün yaşadı. Birol'un cenazesi olay yerinden alınarak Lice'ye götürüldü.






#Diyarbakır
#PKK
#Abdullah Birol
#pkk doktoru katletti
9 yıl önce