|

Yolcu dolu minibüs ırmağa uçtu: 14 yaralı

Amasya'da köprü üzerinde otomobille çarpışan yolcu minibüsü Yeşilırmak Nehri'ne uçtu. Kazada araç sürücüleri ile minibüste bulunan 12 yolcu yaralandı. Bazı yolcular kendi imkanlarıyla dışarı çıktı.

Yeni Şafak
13:32 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:41 - 26/05/2016 Perşembe
DHA
Irmakta akıntı olmaması kurtarma çalışmalarını kolaylaştırdı.
Irmakta akıntı olmaması kurtarma çalışmalarını kolaylaştırdı.

Kaza, Amasya'daki Hacılar Meydanı Mahallesi'ndeki Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde bulunan Kurtboğan Köprüsü'nde meydana geldi. İddiaya göre 26 yaşındaki Özkan Uzun yönetimindeki 05 M 0268 plakalı yolcu minibüsü, karşı yönden gelen 24 yaşındaki Tunahan Bektaş'ın kullandığı 28 DB 219 plakalı otomobille çarpıştı. Kazanın etkisiyle köprü üzerindeki bariyerlere çarpan minibüs, ardından içindeki yolcularıyla birlikte Yeşilırmak Nehri'ne uçtu.



Kazada araç sürücüleri ile minibüste bulunan 12 yolcu yaralandı. Irmağa uçan minibüs içerisinde bulunan yaralıların bir kısmı kendi imkanlarıyla dışarı çıktı. Kalan yolcuları ise İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve Amasya Belediyesi İtfaiye ekipleri çıkardı. Bölgeye polis ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar 112 sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayla ilgili polis tarafından soruşturma başlatıldı.

#Minibüs
#Yeşilırmak
#Trafik kazası
8 yıl önce