|

Yolunuz açık olsun

Tokat Niksar’daki Şehit Ahmet Kurt Tabur Komutanlığı’nda görevli 180 komando (Kurtlar), 6 ay görev yapacakları Suriye’nin Bab kentine uğurlandı. TSK, Suriye PKK’sının hüküm sürdüğü Afrin’e muhtemel harekat hazırlıklarını da sürdürüyor. Sınırın sıfır noktasına Fırtına obüsleri, zırhlı personel taşıyıcı M114 ile mühimmat sevk edildi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 1/12/2017 الجمعة
Güncelleme: 09:19 - 1/12/2017 الجمعة
Yeni Şafak
​Tokat’ın Niksar ilçesindeki Şehit Jandarma Üstçavuş Ahmet Kurt Tabur Komutanlığında (Kurtlar) görev yapan komandolar, Suriye’nin Bab kentine doğru yola çıktı.
​Tokat’ın Niksar ilçesindeki Şehit Jandarma Üstçavuş Ahmet Kurt Tabur Komutanlığında (Kurtlar) görev yapan komandolar, Suriye’nin Bab kentine doğru yola çıktı.

Tokat’ın Niksar ilçesindeki Şehit Jandarma Üstçavuş Ahmet Kurt Tabur Komutanlığında (Kurtlar) görev yapan komandolar, Suriye’nin Bab kentine doğru yola çıktı. Taburda düzenlenen uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı. İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende tabur komutanı Yarbay Haydar İrban, askerlere ‘Komando Marşı’nı okuttu. İrban, taburlarına 30 Eylül 2004’te Niksar-Almus sınırındaki Yeşilkaya köyü yakınlarında DHKP-C’li 5 teröristi öldürdükten sonra şehit olan Jandarma Üstçavuş Ahmut Kurt’un adının verildiğini aktararak, amblemlerinin de kurt olduğunu söyledi. Daha sonra söz alan İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan ise “Taburumuz, teröristle mücadele harekâtında Türkiye’nin her yerinde çok başarı vazifeler icra etmiştir. Devletimizi, al bayrağımızı, milletimizi yakışır biçimde temsil edeceksiniz” dedi.

YİNE BAŞARILI OLACAKLAR

Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya ise daha önce başarıyla görev yapan komandoların yine başarılı olacaklarından emin olduklarını kaydetti. Törene aileleriyle katılan, ilk ve ortaokul öğrencileri de komandolara yazdıkları mektupları Yarbay Haydar İrban’a teslim etti. Törenin ardından askerler, çocuklarına sarılıp bir süre kucaklarında taşıdı, aileleriyle vedalaştı. Daha sonra 180 komando, otobüslerle Bab’a uğurlandı.


#Tokat
#TSK
#Komando
#El Bab
٪d سنوات قبل