|

Yozgat’ta balıkçı sandalı battı

Yozgat’ta barajda sandalla balık tutmaya çalışan 2 kişiden biri, sandalın alabora olması sonucu kayboldu

Yeni Şafak
18:08 - 1/09/2015 Salı
Güncelleme: 16:07 - 1/09/2015 Salı
AA

Sorgun ilçesine bağlı Emirhan köyü yakınlarında Gelingüllü Barajı'nda balık tutmaya çalışan 2 kişiden biri, sandalın alabora olması sonucu suda kayboldu, arkadaşı ise kendi çabalarıyla kurtuldu.



Sorgun'da balıkçılık ile uğraşan Mesut Kaplan (31) ve Orhan Ceylan, Gelingüllü Barajı'nda dün öğle saatlerinde sandalla balık avlamaya çıktı.



Barajın ortalarına geldiklerinde havanın rüzgarlı olması nedeniyle sandal alabora oldu. Balıkçılardan Orhan Ceylan sandal içerisinde bulunan su şişeleri yardımıyla yüzerek kıyıya ulaştı.



Kaplan ise bir süre sonra gözden kayboldu. Olayı gören çobanların jandarmaya haber vermesi üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Su Altı Arama ve Kurtarma ekipleri, olay yerine çağrıldı. Sabah güneşin doğmasıyla birlikte barajda arama kurtarma çalışmalarına başlandı.



Olay yerine gelerek ilgilerden bilgi alan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, balıkçıların suya açılırken can yeleği giymesi gerektiğini ifade ederek, dün öğle civarı iki balıkçının uygun olmayan ekipmanlarla balık tutmaya geldiğini öğrendiklerini söyledi.



Kayıp kişinin arama çalışmalarının sürdüğünü anlatan Yazıcı, "Sabah saatlerinden itibaren de olayın yaşandığı bölgede arama ve kurtarma çalışmalarını devam ediyor. Altı kişilik ekiple sürdürülen çalışmalar, 3 kişinin daha katılmasıyla 9 kişilik bir ekiple devam edecek. Kaybolan vatandaşımızın bulunmaması ihtimaline karşılık da Jandarma Genel Komutanlığından talep edilecek kurtarma ekipleriyle vatandaşımız sağ olarak kurtarılmaya çalışılacaktır" diye konuştu.



Mesut Kaplan'ın babası Mustafa Kaplan ise oğlunun balıkçılık yaparak geçimini sağladığını söyledi.



Oğlunun sağ olarak kurtulmasını beklediğini ifade eden baba Kaplan, "2 kız çocuğu var. Eşi 6 aylık hamile. Allah'tan bu çocukların başı için yavrumu sağ salim bize vermesini bekliyoruz" dedi.

#Sorgun
#Baraj
#Suda boğulma
#Balıkçılık
9 yıl önce
default-profile-img