|

Yozgat'ta kalsit taşıyla dev ay yıldız yapıldı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, belediye tarafından 500 ton kalsit taşı kullanılarak 15 bin metrekare büyüklüğünde ay yıldız yaptırıldı.

Yeni Şafak
21:23 - 23/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 19:23 - 23/03/2016 Çarşamba
AA

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Üçtepeler mevkisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son günlerde her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu, birlik ve beraberliği de o ülkenin bayrağının simgelediğini belirtti.



Bayrağın önemini vurgulayan Şimşek, "Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanımız ilçemizi ziyaret edecek. Bu ziyaretini helikopterle gerçekleştirecek Cumhurbaşkanımızı, dev hilal ve yıldızla karşılamak istedik. Zaten uzun zamandır böyle bir bayrak yapmayı planlıyorduk. Bu da vesile oldu." dedi.



Ahmet Şimşek, ay yıldızın yapım aşaması hakkında şu bilgileri verdi:



"Bundan yaklaşık 20 yıl önce sevgili hemşehrimiz Salim Taşçı bu alanı ağaçlandırarak, ortasına Türkiye'nin en büyük yer haritasını, onun ortasına da en büyük ay yıldızını yaptırmış. Bunları yaptırırken de uzaktan kolayca belli olması amacıyla, ay yıldızın içerisine 4 bin 750 adet sedir ağacı fidesi ve etrafına da 41 bin adet kızıl çam fidesi diktirmiş. Böylelikle haritanın doğal bir görünüm kazanmasını istemiş. Ancak, mevsim şartları uygun gitmeyip dikilen fidanların çoğunun kurumasıyla bu amaç gerçekleşmedi. Belediye olarak bu hilal ile ayı ortaya çıkarmaya çok çalıştık, ancak bunu başaramadık. Araştırmalarımız sonucunda bu sorunu kalsit taşıyla çözebileceğimizi anladık. Nevşehir'den 500 ton kalsit taşı getirttik. Personelimiz ve uzman ekiple 15 günlük bir çalışmanın ardından ortaya bu motif çıktı."



Taşın yağmur ve güneşe maruz kaldıkça parlaklaştığı bilgisini veren Şimşek, 10 kilometre mesafeden görülebilen 15 bin metrekarelik ay yıldızın etrafını kırmızı taşlarla süsleyip, bayrak şeklini vereceklerini de sözlerine ekledi.




#Yozgat
#kalsit taşı
#dev ay yıldız
8 yıl önce
default-profile-img