|

Yozgat’ta TANAP rüzgarı

Azerbaycan doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak TANAP projesi kapsamında, Sorgun'da kurulacak mobilizasyon kampında yaklaşık bin 500 kişi istihdam edilecek. Doğankent Belde Belediye Başkanı Sungur, “Kampın inşaat çalışmaları 300 kişilik bir ekip tarafından sürdürülüyor. Bu proje kapsamında belediyemize 400 bin lira katkı sağlanacak” dedi.

Yeni Şafak
10:43 - 29/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:46 - 29/01/2015 Perşembe
IHA

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında, Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesine kurulacak mobilizasyon kampında yaklaşık bin 500 kişi istihdam edilecek. TANAP 'ın,Türkiye genelinde 10 yerde kurulacak mobilizasyon kampından birinin de Sorgun’a bağlı Doğankent Belediyesine kurulacağını belirten Doğankent Belde Belediye Başkanı Doğan Sungur “Mobilizasyon kampı yaklaşık 300 dönümlük arazi üzerine kurulacak. Şuanda inşaat çalışmaları 300 kişilik bir ekip tarafından sürdürülüyor. Bu proje kapsamında belediyemize 400 bin lira katkı sağlanacak” dedi.


PROJE 10 YIL SÜRECEK

İnşaat çalışmaları önümüzdeki ayın sonuna doğru tamamlanacağını belirten Belediye Başkanı Sungur, “Şuanda inşaatta Sorgun, Saraykent ve Doğankentli vatandaşlarımız çalışıyor. Bu rakam inşaatın tamamlanması sonrasında bin kişiye ulaşacak. Bir yıl içinde de burada bin 500 kişi istihdam edilmiş olacak. Proje yaklaşık 10 yıl sürecek” diye konuştu.


BÖLGEDE İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM OLACAK

Mobilizasyon kamp alanının gerek Doğankent Belediyesine, gerekse çevre ilçelere önemli ekonomik katkı sağlayacağını vurgulayan Sungur, “Kamp alanında çalışanların çoğu beldemizde ikamet ediyor. Bu sebeple bu projenin beldemiz ve çevresindeki işsizliğe çözüm olacağını düşünüyoruz. Ayrıca kamp alanına şuan da spor alanlarının yapımı sürüyor. Yeşil alanların ve parkların planlamaları yapıldı. Sosyal tesislerin yanında yürüyüş yolları, spor salonları, sağlık klinikleri ve daha birçok tesis yapılacak. Sağlık kliniğinde doktoru, hemşiresi bulunacak. Projenin beldemize ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

#TANAP
#doğalgaz
#doğankent
9 yıl önce
default-profile-img