|

Yürüyüşle milletin işi olmaz

Başbakan Binali Yıldırım, bayram namazını Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyünde köy sakinleri ve komşularıyla kıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 04:03 - 26/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Cemaatle bayramlaşmasının ardından açıklamalarda bulunan Yıldırım, bayramı bu yıl, doğup büyüdüğü köyünde köylüleri ve komşularıyla geçirdiğini söyledi. Bayramların kardeşliğin, birlik ve beraberliğin zirveye ulaştığı günler olduğunu belirten Yıldırım, “İnşallah bu bayram da ülkemizin, milletimizin birliğine, dirliğine, beraberliğine, tüm İslam aleminin kardeşliğine vesile olur. Ülkemizin birliği, beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için hayatını ortaya koyan, sınırda, dağlarda, bayırlarda ülkenin güvenliği için mücadele eden bütün güvenlik güçlerimize şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin duası onlarla beraber” diye konuştu.

Sürücülere dikkatli olmaları uyarısında bulunan Yıldırım, “Türkiye’nin hepimizin arzu ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmasını, daha çok çalışarak, birliği, kardeşliği daha da sağlamlaştırarak, farklılıkları değil, ortak yönleri ön plana çıkararak, farklılıkları zenginlik olarak görüp o şekilde hareket ederek sağlayacağız” dedi.

KABİR ZİYARETİ

Yıldırım ardından babası Dursun, annesi Bahar ve dedesi Bekir Yıldırım’ın kabirleri başında okunan Yasin suresini dinledi, dua etti, mezarlara su döktü. Evinin bahçesinde odun kıran bir köylüye Başbakan Yıldırım, “Fırın mı yakacaksın?” diye espri yaptı. Söz konusu vatandaştan baltayı alan Yıldırım, tek vuruşta kütüğü üç parçaya ayırınca yanındakiler tarafından tebrik edildi.

Milletin işi olmaz

Başbakan Binali Yıldırım, Refahiye Öğretmenevi’nde düzenlenen bayramlaşma programında Ankara’dan İstanbul’a yürüyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. 15 Temmuz’de vatana ihanet edenlerin şimdi hesap verdiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, “Bazıları da maalesef onlara sahip çıkıyor, onlar için yürüyor. Yürürüz, gece demeden gündüz demeden yürürüz. Millet yürür, biz de beraber yürürüz. FETÖ’cülerin, bölücülerin ayakta alkışladığı yürüyüşlerde bu milletin işi olmaz. Bu millet birlik, gelecek, bayrak, istikbal ve istiklal için yürür” dedi.


#Binali Yıldırım
#15 Temmuz
#FETÖ
#CHP
7 yıl önce