|

Yüzde 10 barajı Türkiye için ağır

MHP lideri Devlet Bahçeli, yüzde 10 seçim barajının Türkiye için çok ağır olduğunu ve yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, 11 yabancı ile sahaya çıkan Galatasaray’ı eleştirdi ve “11 yabancıyla sahaya çıkarsa Beşiktaş’ı o an bırakırım” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:37 - 9/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM’de bir grup gazeteci ile sohbetinde sürpriz bir çıkış yaptı.
MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM’de bir grup gazeteci ile sohbetinde sürpriz bir çıkış yaptı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM’de bir grup gazeteci ile sohbetinde sürpriz bir çıkış yaptı. Yüzde 10’luk seçim barajının Türkiye için çok ağır olduğunu belirten Bahçeli, özetle şunları söyledi:

(MHP’yi baraj altında gösteren anketler) Bunlar kamuoyu oluşturmaya yönelik araştırmalardır. Bunları bildiğimiz için hiçbir araştırmaya güvenmiyoruz. MHP, Türk siyasi hayatında baraj sorunu olmayan partilerden bir tanesidir. Ama illa bir barajın altında kalma baskısı var toplumda. Böyle olursa da iyi olur diye düşünenler var.

UZLAŞMAYA VARMALIYIZ

(Seçim barajı) Geçmişte, bölücü unsurların TBMM’de temsiline imkan vermeyecek bir baraj oranı olarak yüzde 10’un devamından yana olduk. Yüzde 10 seçim barajı Türkiye’de çok ağır bir baraj. Yüzde 10 barajı, ittifaklarla veya başka türlü kararlılıklarla aşılabilir bir duruma geldi. Şimdi Türkiye’de iki şeye dikkat etmek gerek. Artık bu zorlamalar ve dayatmalarla, birilerini öldürerek, kendini yaşatma yerine, hep beraber nasıl yaşarız, demokrasi içinde bunu nasıl başarırız, Türkiye’yi nasıl istikrar ve normalleştirme sürecine getirebiliriz noktasında bir uzlaşmaya varacak çalışma yapmak lazım.

DERS ÇIKARMAK LAZIM

Bu yüzde 5 mi olur, 6 mı olur, yüzde 7 mi olur, yoksa yüzde 10 olarak mı kalır, böyle mi devam etmesi gerekir, bunları görmek lazım. Bunu yaparken bir başka partiyi yok farz ederek, kendine bir yol çizmeye çalıştığında da onun da bir anlamının olmadığı görüldü. Bütün bunlardan ders çıkarmak lazım. (CHP’nin diktatör söylemi) Bu tartışmayı yersiz buluyorum.

CHP BİRDEN CESARETLENDİ

(CHP’nin erken seçim talebi) MHP, bir erken seçimden yana değildir. Hem Türkiye içinde yaşanan terör ve uluslararası ilişkiler bağlamında hem de gelecekteki bazı konuları erken tartışmaya açıp gölgelemek veya bunu zaafiyet olarak kullanıp, itibarsızlaştırmaya da gerek yok.

Dün seçimlere karşı bu kadar ihtiraslı gözükmüyordu ama şu an CHP herhalde bir yerlerden çok büyük bir güç alıyor ki çok cesaretlendi birden. Bu cesaret “Adalet Yürüyüşü”ne dayanıyorsa, mesele yok. Ama başka yerlerden alıyorsa, onu düşünmek lazım. 

  • Galatasaray ad değiştirsin
  • Galatasaray’daki yabancı futbolcu sayısına ilişkin daha önce yaptığı değerlendirmenin hatırlatılması üzerine Bahçeli, takımların yerli futbolculara da yer vermelerinin faydalı olacağını söyledi. Bahçeli, “11 kişi takım kuruyorsunuz, 11’i de yabancı. Yani antrenör de yabancı olursa o zaman yani hangi ülkenin takımıyız, nerede oynuyoruz? Galatasaray’lıların bunu düşünmesi lazım. Bunun için ya isim değiştirsinler ya bundan vazgeçsinler. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş 1900’lü yıllardan beri olan kulüplerdir. Bu kulüplerin, üzerinde öyle gölge taşımaması lazım. İki üç tane olur mu olur. Bizden de yurt dışına gidenler var. Oradan da bize gelenler olabilir. Ama 11 tane de gelirse düşünmek lazım. Beşiktaş’ta olmuş olsa şimdi, manşetlik bir laf söyleyeceğim, Beşiktaş 11 yabancı futbolcuyla sahaya çıksın koyu bir Beşiktaşlı olmama rağmen kulüpten ayrılırım” dedi.

#Devlet Bahçeli
#Seçim Barajı
#Siyaset
6 yıl önce