|

Yüzde 40’ı yenilendi

AK Parti’de kongre mesaisi belirlenen takvim çerçevesinde sürüyor. Bu süreçte yapılan kongre ve atamalarla teşkilatta yüzde 40 kan değişimi sağlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 02:47 - 17/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş
Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş

AK Parti’de yenilenme süreci kongrelerle devam ediyor. 4 Temmuz’da düğmeyen basılan ilçe kongrelerinde bugüne kadar 613’ü yapıldı. AK Parti, değişim sürecinde kongreler başta olmak üzere atamalar ile teşkilatta yüzde 40 yenilenme yaşadı.

YAKINDAN İLGİLENİYOR

Kongre takviminin tamamlanmasıyla bu oranın yüzde 45 seviyesinde yaşanması bekleniyor. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, değişimlerle ilgili Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memnun olduğunu belirterek, “Bizzat kendisi yakından ilgileniyor” dedi.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞMELER

İl başkanlarının atanmasında Erdoğan’ın bizzat yüz yüzü görüşmeler gerçekleştirdiğini kaydeden Ataş, “Büyük ilçelerde de yüz yüze görüşüyor. 10 bin nüfusun altında olan ilçelerin atamaları teşkilat başkanlığı tarafından atanıyor. Metropol ilçeleri genel başkanımıza soruyoruz” ifadelerini kullandı.

İL KONGRELERİ YAKLAŞTI

Diğer yandan AK Parti’nin il kongreleri de 18 Kasım’da başlıyor. Erdoğan’ın memleketi Rize’deki kongreye katılması bekleniyor. Kongreler Bayburt ve Gümüşhane ile devam edecek.

#Ak Parti
#Mustafa Ataş
6 yıl önce