|

Yüzde 60’a gidiyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir otelde sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 02:46 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

“Hayır” kampanyası yürütenlerin anayasa değişikliğini içeren 18 madde üzerinden konuşmadığını, doğruları söylemediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, “O kadar düştüler ki üzülerek söylüyorum Antalya'da yaşayan Ruslara gidip '16 Nisan'dan sonra sizi zorla Müslüman yapacaklar, kadınların başını kapacaklar' diyorlarmış. Bazı Ruslar bizim AK Parti İl Teşkilatımıza gitmiş, 'Doğru mu?' diye sormuşlar. Konsolos da gelmiş, 'Böyle bir şey var mı?' diye sormuş. İnsanlara korku salmaya utanmıyor musunuz?” ifadesini kullandı.



TEK PATRON MİLLET


Anayasa değişikliğiyle tek patronun millet olacağını, millet nasıl isterse Türkiye'nin o yolda ilerleyeceğini belirten Çavuşoğlu, “İnşallah 16 Nisan'da herkes demokratik haklarını kullanır. Şu anda da anketlerde yüzde 60'a doğru gidiyoruz. Millet gerçeği gördü” diye konuştu.



“Hayır” kampanyası yürüten terör örgütleri ve bazı Avrupa ülkelerinin milleti AK Parti'den ve MHP'den daha çok sevmediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, Türkiye'yi güçlü görmek istemeyen kesimlerin “hayır” kampanyası yürüttüğünü bildirdi.


#Dışişleri Bakanı
#Mevlüt Çavuşoğlu
#16 Nisan 2017
#AK Parti
7 yıl önce