|

Zabıtalar yaşlı adamın 1 liraya sattığı yemleri döktü

İzmir'de 1 TL'ye sattığı yemlerle geçimini sağlayan yaşlı adamın yemlerinin zabıta ekiplerince yere dökülmesi, vatandaşları hem kızdırdı hem üzdü.

Yeni Şafak
13:53 - 16/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:59 - 16/03/2017 Perşembe
IHA
Zabıtanın yemleri alarak yere döktüğü anları, bir vatandaş cep telefonu kamerasına kaydetti.
Zabıtanın yemleri alarak yere döktüğü anları, bir vatandaş cep telefonu kamerasına kaydetti.

Olay, İzmir'in Konak ilçesindeki tarihi saat kulesinin önünde meydana geldi.



Zabıta ekipleri, bölgede seyyar satıcıları kontrol için devriye görevine çıktı. Konak Meydanı'na araçlarını park eden zabıtalar, çevrede gördükleri seyyar satıcıları bölgeden uzaklaştırıp uyarı yaptı. Bu sırada ismi öğrenilemeyen ve 1 TL'ye yem satarak geçimini sağlamaya çalışan yaşlı bir adam, zabıtaları görünce yemleri torbasına doldurmaya başladı. Fakat ekipler müsaade etmedi ve yemleri döktü.



Yaşlı adam öylece kalakalırken, çevredekiler ise duruma tepki gösterdi. Zabıtanın yemleri alarak yere döktüğü anları ise 23 yaşındaki Bahar Altıparmak cep telefonu kamerasına kaydetti.




"Sen onları torbaya doldurma, nasıl olsa ben dökeceğim"

Olaya şahit olan Altınparmak, çok üzüldüğünü ifade ederek, "Zabıtalar, diğer yem satıcılarının da yemlerini döktü. Bir amca da yemlerin dökülmemesi için torbasına dolduruyordu. Buna gören zabıta, 'Sen onları torbaya doldurma, dök onları nasıl olsa ben dökeceğim' dedi. Ben de o sırada olayı fark ederek cep telefonuma kaydettim. Ben esnafım, gözardı edilebilirdi. Bu amca nereden baksanız 70-75 yaşında. O anda benim kayın babam da vardı ve vicdanım sızladı. Yaşlı bir adamın sattığı yemler gözardı edilebilirdi" ifadesini kullandı.

#Bahar Altıparmak
#Zabıta
#Konak
#İzmir
7 yıl önce