|

''Zafer müdürden çok memnunuz''

Kilis Öncüpınar Mülteci Kampı''nın Suriyeli sakinleri, bir süre önce tayini çıkarak Erzurum''a giden Zafer Özcan için eylem yaptı. Çok sevdikleri kamp müdürünün yeniden Kilis''e tayinini isteyen Suriyeliler, Başbakan''a, ''Biz konteyner halkı, Zafer müdürü geri istiyoruz'' yazılı mektup gönderdi

Kilis
00:00 - 29/11/2012 Perşembe
Güncelleme: 23:04 - 28/11/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
''Zafer müdürden çok memnunuz''
''Zafer müdürden çok memnunuz''

Kilis''in Öncüpınar sınır kapısındaki mülteci kampında barınan 11 bin Suriyeli, Kamp Müdürü Zafer Özcan''ın hizmet ve ilgisine teşekkür amaçlı olarak topladıkları 11 bin imzayı Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Kilis Valisi''ne gönderdi. Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü''ne bağlı Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği''nde amir olarak görev yapan Zafer Özcan, 2 ay önce Kilis Öncüpınar Mülteci Kampı''na gönderildi. Burada kamp müdürlüğü görevine geçici atanan Özcan, 60 günlük görev süresi içerisinde Suriyeli mülteciler tarafından çok sevildi. Görev süresi dolduğu için Erzurum''a dönen Özcan''ın kampa geri dönmesi için imza kampanyası başlatan sığınmacılar, 3 gün içinde topladıkları 11 bin imzayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kilis Valisi Süleyman Tapsız''a gönderdi. Ayrıca, El Cezire haber kanalı da mültecilerin Zafer Özcan için topladıkları imza kampanyasını haberleştirdi. Sığınmacılarla dostane ilişkiler kuran Özcan''ı ''göreve çağıran'' Suriyeliler imza dilekçesine iliştirdikleri mektupta şu ifadeleri kullandı:

''BİZİ ALLAH MİSAFİRİ GÖRDÜ''

''Ey Müslümanlar, biz Kilis konteyner halkı, Suriyeli mülteciler olarak bizim Türkiye''den, Başbakan''dan, bakanlardan bir arzumuz vardır. Zafer Özcan''ın müdür olarak Öncüpınar Mülteci Kampı''na yeniden atanmasını istiyoruz. Zafer müdür, cumartesi-pazar günleri bile sabahtan akşama, 11''lere kadar burada kalıp çalışarak, her türlü sıkıntımızı çözerek bize hizmet sunmuştur. Buradaki bütün Suriye vatandaşlarını Allah misafiri olarak görüp, Allah rızası için çalışmıştır. Türk halkına çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun.'' Zafer Özcan ise kamu görevlisi olduğu için açıklama yapamayacağını, ancak kampta görevini layıkıyla yerine yapmaya çalıştığını ifade etti.


11 yıl önce