|

Zemzem satmak caiz değil

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, zemzem suyunun şişelenerek satılmasına yönelik "Zemzem satmak doğru değil" dedi. Edirne Müftüsü de, zemzemin ticaretinin yapılmasının caiz olmadığını açıkladı.

11:58 - 15/01/2015 Thursday
Güncelleme: 12:14 - 15/01/2015 Thursday
AA
30. İl Müftüleri İstişare Toplantısı için Edirne'de bulunan Görmez, başta İstanbul, Ankara olmak üzere çeşitli şehirlerde "zemzem suyu"nun şişelenmiş şekilde satılmasına ilişkin sorusu üzerine, "Zemzem satmak doğru değil. Aman onu kimse yapmasın. Selam söyleyin kimler yapıyorsa yapmasın" diye konuştu.


Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm de zemzemin sadece hediye edilebileceğini belirterek, "Zemzem suyunun ticaret amaçlı Suudi Arabistan dışına çıkarılması yasak. Zemzem suyunun ticaretini yapmak caiz değildir. Buna kesinlikle müsaade edilmemesi gerek" diye konuştu.

Şişesi 2 liradan satılıyor


Selimiye Camisi yakınında hac malzemeleri satan mağazanın sahibi Hüseyin Seri ise 250 mililitrelik şişelenmiş zemzem suyunu 2 liradan sattıklarını söyledi.


Suyun kendilerine İstanbul'dan şişelenmiş halde, toptancı aracılığıyla geldiğini ifade eden Seri, şöyle konuştu:


"Toptancımız İstanbul'dan koliyle getiriyor. 1,5 liradan gelişi var. 2 liradan satıyoruz. Umre'ye gidip döndüğümde eşe dosta ben de dağıttım ama toptancı buraya kadar getiriyor ve vatandaş da sorduğu için satıyoruz. Hastalara şifa olması açısından alanlar çoğunlukta. Ben de önce gerçekten zemzem olup olmadığından şüphelendim ancak toptancının güvenilirliği nedeniyle satışa başladım."
#satış
#zemzem suyu
#Diyanet İşleri Başkanı Görmez
#Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm
9 years ago