|

Çavuşoğlu Antalyaspor'u kutladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PTT 1. Lig play-off finalinde Samsunspor'u penaltı atışları sonucunda mağlup ederek Spor Toto Süper Lig'e yükselen Antalyaspor'u tebrik etti.

Yeni Şafak
08:35 - 6/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 05:41 - 6/06/2015 Cumartesi
AA

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçı izleyen Çavuşoğlu, karşılaşmanın ardından açıklamada bulundu.



Bakan Çavuşoğlu, Antalyaspor'un geçen sezon küme düşmesinden dolayı üzüntü yaşadıklarını anlatarak, "Çünkü hak etmemişti. İlk yarıda çok iyi bir durumdaydı ama ikinci yarıda şansızlıklar oldu ve düştü. Bir sene sonra tekrar çıktık. Antalya gibi bir şehrin takımı, Antalyaspor'un yeri Süper Lig'dir" dedi.



Antalyaspor'un iyi bir kadroya sahip olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu:



"Daha önceki oyuncularımızın da bir kısmını elde tutarak iyi bir kadro kurdular. Tüm yıl içinde şansızlıklar oldu. Doğrudan çıkamadık, play-off'a kaldık. Antalyaspor ile beraber Alanyaspor da play-off'a çıktı ama maalesef yarı finalde Samsunspor'a elendi. Bugün de Antalyaspor güzel bir oyun oynadı. İki takım da fırsatlar yakaladı ve Antalyaspor genelde iyi oynadı. Ancak maç penaltılara kaldı. Penaltıda biraz da şans lazım. Sonunda penaltılarda kazandık."



Antalyaspor'un Süper Lig'de kalıcı olmasını istediklerini vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu, şunları kaydetti:



"Ben Sayın Valime ve Sayın Belediye Başkanımız Menderes Türel'e çok teşekkür ediyorum. Gerçek bir Antalyasporludur, fanatik derecede Antalyasporludur. Türkiye'nin değil Avrupa'nın en iyi spor kulübü tesislerini Antalya'ya kazandırıyor. Geçenlerde temelini attık, gelecek sene temmuz ayında inşallah bitecek. Antalyasporumuzun ligde sadece kalıcı değil, Avrupa kupalarına oynayan bir takım olması için de arkadaşlarımızla bugünden çalışmaya başlayacağız. Antalyamıza hayırlı olsun. Tebrikler Antalyasporumuz."



#Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
#antalyaspor
#süper lig
9 yıl önce