|

Zonguldak’ta maden ocağında göçük

Zonguldak'ta bir maden ocağında göçük meydana gelmesi sonucu 2 işçi toprak altında kaldı.

Yeni Şafak
19:15 - 7/07/2015 Salı
Güncelleme: 19:40 - 7/07/2015 Salı
IHA

Zonguldak'ta bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 2 işçinin toprak altında kaldığı öğrenildi.


Kırat Güntepe Caddesi üzerinde bulunan bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 2 işçi toprak altında kaldı. Olay yerine AFAD ve 112 ekipleri sevk edildi.



Ambulansa binmek istemedi


Toprak altında kalan 2 işçiden biri kendi imkanı ile diğeri arkadaşlarının yardımıyla kurtarıldı. İşçilerden biri kaçarken diğeri ise ambulansa binmek istemedi.


Olay, saat 18.00 sıralarında Kırat Mahallesi Güntepe Sokak üzerinde bulunan kaçak maden ocağında meydana geldi. İddiaya göre içeride çalışan maden işçilerinin kullandığı ana yolda tavan çökmesi meydana geldi. Göçük esnasında iki işçi içeride mahsur kaldı. Olayı gören diğer arkadaşları hemen 112 ambulansına haber verdi. Olay yerine 112 ambulanslarının yanı sıra AFAD ve Polis ekipleri de sevk edildi. Ancak ambulans gelmeden kendi imkanları ile çıkan bir kişi kaçtı.


Yaklaşık 1 saat toprak altında kalan maden işçisi Alaattin Ç. ise arkadaşlarının yardımıyla kurtarıldı. Maden işçisi kapı önünde kendisini bekleyen ambulansa binmek istemedi. Alaattin Ç., arkadaşlarına ait otomobile binerek ocaktan uzaklaştı. Polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.




#Zonguldak
#maden ocağı
#maden ocağında göçük
9 yıl önce