|

Zor günlerin dostu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın FETÖ’ye karşı aldığı tedbirlerden memnun olduklarını söyledi. Çavuşoğlu, “Zor günlerde Azerbaycan bizi yalnız bırakmadı” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/12/2016 Pazar
Güncelleme: 02:44 - 4/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temaslarda bulunmak için gittiği Azerbaycan'da mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile görüştü.


Bakü'yü en son 15 Temmuz'da ziyaret ettiğini ve buradan ayrıldıktan saatler sonra Türkiye'de arkasında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bulunduğu darbe girişiminin yaşandığını hatırlatan Çavuşoğlu, Azerbaycan yönetimine ve halkına teşekkürlerini iletti. Çavuşoğlu, “Kardeşlik zor günlerde belli olur. Zor günlerde Azerbaycan bizi yalnız bırakmadı. Biz uyumadık, Azerbaycan da uyumadı. Biz nöbet tuttuk, Azerbaycan halkı da nöbet tuttu. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız. FETÖ'nün ne kadar tehlikeli bir örgüt olduğunu hep birlikte gördük. Azerbaycan'daki yapılanmasına karşı alınan tedbirleri de memnuniyetle karşılıyoruz. FETÖ, Türkiye'de ne planlıyorsa bulundukları diğer ülkelerde de aynı plan ve amaçlar içindeler. Azerbaycan'ın güvenlik ve istikrarı için de bu tedbirler önemli. Bu terör örgütü ile mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.



ERDOĞAN'IN SELAMINI İLETTİ


Çavuşoğlu, ardından Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu, Aliyev'e Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti. Çavuşoğlu, Erdoğan'ın “İlham kardeşimden sor, bir isteği var mı” dediğini anlattı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'a esenlikler dileyen Aliyev, “Biliyorsunuz ki Sayın Cumhurbaşkanı ile biz çok yakınız. Bizi dostluk ve kardeşlik ilişkileri bağlıyor” dedi.


#Azerbaycan
#FETÖ
7 yıl önce