|

Seni hiç unutmayız

Türk ve dünya sporunun efsane ismi milli halterci Naim Süleymanoğlu, Fatih Camii’nde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü H. Kamil Yılmaz helalliği, “Millet sevdalısı olduğuna ve kahraman olarak bu ülkeye madalyalar kazandırdığına şahitlik eder misiniz?” sözleriyle aldı. Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım’ın yanısıra siyaset, spor ve iş dünyasından isimler ve binlerce vatandaş katıldı. Süleymanoğlu’nun ailesi taziyeleri kabul etti. Milli haltercinin cenazesi daha sonra kortej eşliğinde Edirnekapı Mezarlığı’na götürülerek defnedildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:28 - 20/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Millet kahramanına veda etti
Millet kahramanına veda etti

Türk spor tarihinin efsane ismi milli halterci Naim Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Fatih Camisi’ndeki törene, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanısıra binlerce vatandaş katıldı.

28 Eylül’den bu yana tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk spor tarihinin efsane ismi olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Fatih Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkan Vekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Ahmet Özal, milletvekilleri ile siyaset ve iş dünyasından birçok isim ile binlerce vatandaş katıldı.


MİLLET SEVDALISI OLDUĞUNA ŞAHİTİZ

Fatih Camii’ne Türk bayrağına sarılı tabutu getirilen Süleymanoğlu’nun ailesi tören öncesinde taziyeleri kabul etti. Cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, efsane sporcu Süleymanoğlu’nu şu sözlerle ebediyete uğurladı: “Bugün bir millet kahramanını ebediyete yolcu etmek üzere burada toplandık. Onun bir millet sevdalısı olduğuna ve onun bir kahraman olarak bu millete madalyalar kazandırdığına şahitlik eder misiniz? Biz de şahitlik ediyoruz Allah-u teâla şahitliklerinizi kabul etsin.”


EDİRNEKAPI’YA DEFNEDİLDİ

Cenaze namazının ardından Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlar tabuta omuz vererek, Süleymanoğlu’nun naaşını cenaze aracına kadar taşıdı. Kortej eşliğinde Edirnekapı Şehitliğine getirilen Milli haltercinin cenazesi burada defnedildi.


En büyük rakibi
yalnız bırakmadı

Naim Süleymanoğlu’nun cenazesine, aktif spor yaptığı dönemde en büyük rakiplerinden olan Yunan Valerios Leonidis de katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığının davetlisi olarak İstanbul’a gelen Leonidis, Süleymanoğlu’nun tabutu başında bir süre bekledi. Eski Yunan sporcu, geçmişte madalya için yarıştığı rakibinin tabutunu öperek vedalaştı. Eski dostunun vefatı hakkında “Oldukça büyük bir kayıp” diyen Leonidis “Sadece benim için değil. Ben arkadaşıyım. Sadece Türk halkı için de değil. Dünya için büyük kayıp, dünya sporu için büyük kayıp, sporda efsaneydi. Her zaman kalbimizde olacak” diye konuştu.

Barcelona’dan
başsağlığı

İspanya’nın Barcelona Kulübü, Naim Süleymanoğlu için başsağlığı mesajı yayımladı. Kulübün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Üç kez olimpiyat şampiyonu ve sayısız dünya rekorunun sahibi ‘Cep Herkülü’ halterci Naim Süleymanoğlu aramızdan ayrıldı. Huzur içinde uyusun” ifadelerine yer verildi.


Kalplerde yaşayacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve milli güreşçi Hamza Yerlikaya: “Naim Süleymanoğlu’nu karaciğer nakli olduğu zaman Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ziyaret etmiştik. Cumhurbaşkanımıza ‘Efendim sizi çok seviyorum. Spora çok hizmet ediyorsunuz, çok katkınız var. Devletimi ve milletimi çok seviyorum’ demişti. Efsaneydi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Kalplerde yaşayacak."

Ülke olarak
gurur duyuyoruz

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu: “Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. Ülke olarak parmakla göstereceğimiz, gurur duyduğumuz insanlardan biriydi. Türk sporunun özellikle 1990’lı yıllarda dünyada tanınması anlamında başrolde olan bir büyüğümüzdü. Olimpiyatların ve dünya şampiyonalarının anlamını sayesinde öğrendik. Ülkeye o süreçte yaşattığı sevinci hep beraber hatırlarız. Genç yaşta hayatımızdan gitmesi tüm Türkiye’yi üzmüştür. Ailesine Allah’tan sabır diliyoruz."


Kırılamayan
rekorları kırdı

Başbakan Binali Yıldırım: "Milletimizin başı sağ olsun. Naim Süleymanoğlu bugüne kadar hiçbir sporcunun kıramayacağı rekorları kırmış, bir efsane, kahraman sporcumuzdur. Defalarca ay yıldızlı bayrağımızı minderde göndere çekmeyi başarmıştır."


Türk kimliğiyle örnek teşkil ediyor

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Bugün sadece yakın spor tarihi açısından değil, gönül coğrafyası açısından da büyük bir kayıp yaşadık. Bulgaristan’da soydaşlarımıza dönük zulüm sürerken o, sporcu, insan ve Türk kimliğiyle bütün dünyaya örnek teşkil edecek bir tavır sergiledi. Türk milletinin kalbinde yer etmiş bir şahsiyeti kaybettik.”


Pırıl pırıl
bir insandı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal: “Naim kardeşimiz rahmetli babamın manevi oğluydu, ben de onun manevi ağabeyi oluyorum. İlk geldiği günü hatırlıyorum, pırıl pırıl bir insandı, hiçbir zaman kimseyi, Türkiye’yi üzmedi. Dünyada hala onun kırdığı rekor kırılamadı. Milletimizin, Türkiye’nin başı sağ olsun.”


Böyle sporcu her ülkeye nasip olmaz

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: “Türk sporu için acı bir gün. Türk sporuna büyük hizmetler yapmış, halterin gelişmesine büyük katkı vermiş değerli bir insanı kaybettik. Böyle önemli bir sporcuya sahip olmak her ülkeye nasip olmaz. O bir semboldü, bir efsaneydi. Mekanı cennet olsun.”

#Naim Süleymanoğlu
#Fatih Camii
#Kamil Yılmaz
#Binali Yıldırım
6 yıl önce