|

Cafcaf yöneticileri gençlerle buluştu

Cafcaf Mizah Dergisi yöneticileri, Eyüp Belediyesi'nin düzenlediği söyleşide Eyüplü gençlerle bir araya geldi.

Yeni Şafak
09:35 - 5/12/2014 Cuma
Güncelleme: 07:44 - 5/12/2014 Cuma
AA
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Eyüp Kültür Sanat Merkezi'nde "Gençlik Bahanelerini Tanıma Rehberi" başlığı altında düzenlenen söyleşiye, Cafcaf'tan Faruk Günindi, Yusuf Kot ve Elif Büşra Doğan katıldı. 


Söyleşide sınavlar, ödevler, sözlüler, sosyal medya siteleri arasındaki gençlerin, hayat karşısında arayıp buldukları bahaneler mizahi bir dille anlatıldı. İzleyicilerin aktif katılım gösterdiği programda mizahın ne olduğu, Türkiye'de nasıl anlaşıldığı üzerinde duruldu.


Söyleşide, gençlerin kendilerine rol model aldığı kişilerin popüler isimler arasından seçilmemesi gerektiği belirtildi.


Dergide bir karikatür çizimi esnasında yaşadıklarını ve geçirdikleri evreleri anlatan konuşmacılar, mizah sanatının sadece güldürmeye yönelik bir alan olmadığını, aynı zamanda düşündürmeye yönelttiğini, dünyayı farklı bir açıdan bakılabildiğini göstermesi açısından önemli olduğunu ifade ettiler.


Mizah yapan kişinin elinde güçlü bir silah bulunduğunu ve bu silaha karşı ancak yine mizah yapabilen bir kişinin karşılık verebileceğini söyleyen konuşmacılar, amaçlarının mizahın argo ve bel altı espriler olmadan da yapılabileceğini göstermek olduğunu vurguladı.
#Mizah
#cafcaf Mizah Dergisi
#Eyüp Belediyesi
#söyleşi
9 yıl önce