|

Futbol sahaları bunu da gördü!

Albayrakspor ve Vefa takımları arasında oynanan İstanbul Süper Amatör Lig maçı ilginç bir olaya sahne oldu. Sedye olmayınca sakatlanan futbolcu sahadan bankla çıkarıldı!

17:33 - 28/12/2014 Pazar
Güncelleme: 18:22 - 28/12/2014 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraflar: Ali Kemal Demir
Fotoğraflar: Ali Kemal Demir

Albayrak Stadı'ndaki maçın 76.dakikasında rakibiyle girdiği ikili mücadelede yerde kalan Albayrak’ın kaptanı Lütfü Balcı’nın sağ ayağı kaval kemiğinden kırıldı. Talihsiz futbolcuya ilk müdahaleyi Albayrak Kulübü'nün masörü Salih Güntürk yaparken statta sedye bulunamadı.


Bagajda bekletildi

Soyunda odasından getirilen bank ile saha dışına taşınan futbolcu, Ambulans’ın 30 dakika sonra gelmesi nedeniyle üşümemesi için bir aracın bagajında bekletildi. Ardından da takım arkadaşların desteği sayesinde ambulansa taşındı. Karayolları Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne kaldırılan futbolcu, dün akşam saatlerinde ameliyat oldu.


Farklı uygulamalar var

Amatör futbolun kanayan bir yarası olan sağlık konusunda farklı uygulamalar mevcut. Profesyonel maçlarda, Bölgesel Amatör Lig müsabakalarında ve Akademi Liginde ambulans ve sağlık personeli bulundurma görevi, ev sahibi kulüplerin sorumluluğunda. Ancak amatör maçlarda bu konuda büyük boşluk var. Birçok sahada ambulans veya sağlık personeli bulunmuyor. İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yetkilileri bu konuda çalışmalarının sürdüğünü ifade ediyor.
#Amatör futbol
#Albayrakspor
#Vefaspor
#sedye
#bank
9 yıl önce