|

Hac kayıtları ne zaman başlıyor? 2018 Hac kayıt tarihleri!

Hac kayıt tarihleri ne zaman başlıyor? İslam'ın şartlarından olan Hac ibadetini yerine getirecek hacı adayları hac kayıtlarının nasıl ve zaman yapacağını merak ediyor. İşte ilk kez hacca gitmek için kayıt yaptırma tarihleri...

Yeni Şafak
16:06 - 19/12/2017 mardi
AA
Hac kayıtları ne zaman başlıyor? İşte Hac kayıt tarihleri!
Hac kayıtları ne zaman başlıyor? İşte Hac kayıt tarihleri!

Hac kayıt tarihleri ne zaman başlıyor? sorusunun yanıtı haberimizde. Hacca gelecek yıl gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar, işlemlerini 21-29 Aralık tarihlerinde gerçekleştirecek. Önceki yıllarda başvuruda bulunanların kayıt yenileme işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik yapılacak.

HAC KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, 2018 yılı hac organizasyonu kapsamında, ilk defa kayıt yaptıracaklar, 21-29 Aralık tarihlerinde yapılacak.

HAC KAYITLARI İÇİN ÖN KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?


Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, 2018 yılı için ilgili bankalara 20 lira ön kayıt ücreti yatıracak.

Hac görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kaydını T.C. kimlik numarası ile yapabilecek, yabancı uyrukluların başvuruları ise alınmayacak. Vatandaşlar daha sonra elektronik ortamda
internet sitesine veya müftülüklere başvurup "Oda Tercihli Hac Konaklama" ve "Otel Konaklama" türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yapacak. Vatandaşlar, kuraya birlikte katılmak istedikleri kişileri de kayıtlarda belirtebilecek.

HAC KAYIT YENİLEME NASIL YAPILACAK?

Önceki yıllarda kaydı olup 2017'de kuraya katıldığı halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri ise aynı tarihler arasında Başkanlık tarafından otomatik yapılacak.

Önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde herhangi bir ücret alınmayacak.

Başkanlık tarafından kaydı yenilenen hacı adayları arasında il ve ilçe, konaklama türü veya kura birlikteliklerinde değişiklik yapmak isteyenler, yine aynı tarihler arasında il veya ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yapacak.

Hacı adayları müracaatlarını yaptıktan sonra kayıt durumlarını "http://hac.diyanet.gov.tr" internet sitesinden sorgulayabilecek.

Hac ön kayıtları 21 Aralık’ta başlıyor

Burdur İl Müftüsü Hıdır Bayrak, 2018 yılı hac ön kayıtlarının 21 Aralık günü başlayacağını açıkladı.Burdur İl Müftüsü Hıdır Bayrak, 2018 yılında hac için müracaat edeceklerin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinden ya da müftülüklere bizzat müracaat ederek kayıtlarını yaptırabileceklerini belirtti.Bayrak, "Hac ibadeti İslam’ın beş şartından bir tanesidir. Hac ibadeti hem bedeni hem de mali ibadete girmektedir. Hacca giden kardeşlerimiz Allah’ın misafirleridir. Çünkü Allah’ın evine ziyarete gitmektedirler" dedi.Daha önceki yıllarda hac kaydı olup, 2017 yılında hac kurasına katılan ancak kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemlerinin de 21- 29 Aralık 2017 tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yapılacağını, kaydı yenilenenlerden herhangi bir kayıt ücreti talep edilmeyeceğini kaydeden Müftü Hıdır Bayrak, 2018 yılında ilk defa kayıt yaptıracakların ön kayıt işlemlerinin 29 Aralık 2017 tarihinde sona ereceğini vurguladı.


Kayseri’den 2017 yılında bin 864 kişi Hacca gitti

İl Müftüsü Şahin Güven, düzenlediği basın toplantısında 2018 yılı Hac kayıtlarının 21 Aralık tarihinde başlayacağını bildirdi.İl Müftüsü Şahin Güven, Müftülük il binasında düzenlediği basın toplantısında, Hac kayıtları hakkında bilgiler verdi. Kayıtların 21 Aralık’ta başlayacağını belirten Güven, “2018 yılı Hac kayıtlarımız 21 Aralık Perşembe gününden itibaren bütün il ve ilçe müftülüklerimizde, ayrıca internet ortamından da kayıtlar başlıyor. 2018 yılında Hacca gitmek isteyen Hacı adaylarımızın müracaatlarını 21 Aralık Perşembe gününden başlamak üzere 29 Aralık Cuma gününe kadar yaptırmaları gerekmektedir. Daha önceki yıllarda müracaat etmiş olup da hak kazanamayanlar ise tekrar yeniden Hac kayıtlarını yenileyecekler.

İsterlerse internet ortamından, isterlerse de bizzat il ve ilçe müftülüklerimize gelerek yenileyebileceklerdir” dedi.2017 yılında 7 bin 875 adet kayıt aldıklarını belirten Güven, bin 864 kişinin Kayseri’den Hacca gittiğini belirtti. Kayseri’de 43 binin üzerinde Hacca gitmek isteyen vatandaşın bulunduğunu kaydeden İl Müftüsü Güven, “2017 yılında yeni kayıt olarak 7 bin 875 adet kayıt almıştık. Daha önceki yıllardan aktarılan kayıtlarla birlikte 43 binin üzerinde Hacca gitmek isteyen Hacı adaylarımız vardı. Bunlardan bin 864 kişi bu yıl Hacca giderek ifa ettiler. 41 bin 858 Hacı adayımızda 2018 yılına devrolmuş oldu. Bu yıl yeni kayıtlarla birlikte kaç kişi olursa bunların hepsini genel merkeze gönderiyoruz ve Hac kuralarında kimlere Hacca gitmek çıkıyorsa inşallah onlar 2018 yılında Hac görevlerini ifa edecekler. Hacı adaylarımız isterlerse 10 kişiyi aşmamak üzere gruplar halinde de müracaat edebilirler. Grup başkanının atmış olduğu imza bizleri bağlayıcı olmaktadır ve sadece onunla irtibata geçilmektedir” şeklinde konuştu.Hacca gitmek isteyen engelli vatandaşlarında, daha önce Hacca gitmeyen bir refakatçıyı yanında götürebileceğini belirten Güven, sözlerini şöyle tamamladı:“Engelli vatandaşlarımızdan Hacca gitmek isteyenler daha önce hiç Hacca gitmemiş olan bir refakatçiyi de yanında götürebilmektedirler. Ancak daha önce hiç Hacca gitmemiş olma şartı bulunmaktadır. Bununla birlikte Hac kayıtlarını yeni yaptıranlar yada daha önceki yıllarda Hac kaydını yaptırıp da konaklama türlerinde değişiklik yapmak isteyenler 21-29 Aralık tarihleri arasında istedikleri değişiklikleri yaptırabilirler. Hac kurasında Hacca gitmeye hak kazanan bir adayımız daha sonra bu konaklama türlerinde değişiklik yapamamaktadır. Bu sebeple şimdiden bu değişikliklerin yapılması önemlidir.”

#2018 Hac organizasyonu
#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Hac
#Hac ibadeti
#Hac ne zaman
il y a 6 ans