|

Hangi okullar kapatıldı? FETÖ’nün okulları kapatılıyor!

Hangi okullar kapatıldı? 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından FETÖ’yla bağlantılı olan tüm kurumlar tek tek kapatılıyor. MEB tarafından yapılan resmi açıklamada 626 eğitim kurumunun kapatılacağı bildirildi. Peki hangi okullar kapatıldı? Kapatılan okullar belli mi?

Yeni Şafak
09:41 - 21/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:49 - 21/07/2016 Perşembe
Diğer

Hangi okullar kapatıldı? MEB tarafından yapılan açıklamayla birlikte 626 eğitim kurumunun kapısına kilit vurulacak. Öğrenciler ise büyük bir merakla hangi okulların kapatılacağını merak ediyordu. Peki kapatılan okullar belli mi?



Kapatılan okullar liste olarak henüz paylaşılmadı ancak bilgiler geldikçe sizlere aktaracağız.



EĞİTİM KURUMLARINA KAPATMA KARARI


Çalışmalara devam eden MEB'in 626 eğitim kurumu için kapatma işlemi başlattığı bildirildi.



Burdur'da FETÖ/PDY'ye ait olan Özel Alpaslan Ali Can İlkokulu, Ortaokulu ve Anadolu Lisesi'nin bulunduğu bina dün saat 14.45 sıralarında Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından süresiz olarak eğitim öğretime kapatıldı. Mühürlenen okul binasında, herhangi bir saldırı veya karşı girişim olabileceği ihtimali üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri önlem aldı.





Burdur'da yaklaşık 19 yıldır hizmet veren FETÖ'ye bağlı Özel Alpaslan Ali Can Koleji, kira sözleşmesini ibraz edemediği gerekçesiyle geçen yıl 15 gün süreyle geçici olarak kapatılmıştı. FETÖ'nün okulunun kira sözleşmesini 2'nci kez Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ibraz etmememsi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapatılmasına karar verildiği belirtildi. Burdur'da örgüte yakınlığı ile bilinen diğer okullarla ilgili inceleme yapıldığı öğrenildi.



Azerbaycan Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kafkas Üniversitesi kurucusu, bakanlığa başvurarak üniversitenin kapandığına dair karar alındığını bildirdi.



FETÖ/PDY'ye bağlı üniversitenin kapanmasına ilişkin evrakların bakanlığa ulaşmasının ardından öğrencilerin başka eğitim kurumlarına yerleştirilmesine yönelik çalışma grubu oluşturacak.



1993'te kurulan Kafkas Üniversitesi, FETÖ'nün yurt dışındaki ilk üniversite olarak biliniyordu. Üniversite, öğrencilerin bir araya getirilerek FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik beddualarına "amin" demeye zorlandıkları haberleriyle gündeme gelmişti.



Azerbaycan'da 2014'te de Fetullahçı terör örgütüne yakınlığıyla bilinen 13 şubeli Araz Kursları ile 11 lise kapatılmıştı.



FETÖ, darbe planının ortaya çıkmasının ardından yurtdışında da büyük kayba uğradı. İşte yurtdışında FETÖ yapılanmasının son durumu:




NAHÇIVAN: FETÖ'ye bağlı 3 kolej, 3 dershane, 2 gazete bürosu, 1 öğrenci yurdu bulunuyordu. Bu kurumların tamamı kapatıldı ve örgüte bağlı olarak çalışan kadronun tamamı sınır dışı edildi.




AZERBAYCAN: Azerbaycan'da oldukça güçlü olan Paralel Yapı'ya ait 28 kolej, 28 dershane, 1 üniversite, 1 gazete matbaası, 20 gazete bürosu, 1 Tv, 1200 öğrenci evi, 3 öğrenci yurdu bulunuyordu. Son gelişmeler üzerine bütün evler kapatıldı. Kolej ve dershaneler ile üniversite el değiştirerek devam ediyor. Bunlar devlet şirketine geçti. Gazete ve tvler sıkı denetimler altında yayınına devam ediyor.




FETÖ'NÜN YURTDIŞI OKULLARI


YAKUTİSTAN: Bu ülkelerde FETÖ'ye bağlı okulların mülkiyeti tamamen devlete geçti.



ÖZBEKİSTAN: Özbekistan daha önceden cemaatin bütün kurumlarını zaten kapatmıştı.



SENEGAL, GABON, SOMALİ: FETÖ'ye bağlı bütün kurumlar tamamen kapattı. Diğer Afrika ülkelerinde de yoğun denetimler var. Bu ülkeler de bu kurumları kapatma hazırlığında.



BALKANLAR: Kosova FETÖ'ye bağlı kurumları kapattı. Diğer Balkan ülkeleri ise örgüte bağlı kurumları sıkı denetim altına aldı. Bu ülkeler buradaki eğitim kurumlarını Milli Eğitim Bakanlığı'na devretmeye hazırlanıyor.



FETÖ'ye bağlı okullar ABD ve AB ülkelerinde varlıklarını sürdürmeye devam etseler de bu ülkelerde yaşayan Türk vatandaşları yardımlarını tamamen kestiği için Paralel Yapı güç durumda kaldı.



FETÖ paralel yapı operasyonları derinleşecek. Kamu kurumları ve belediyelerde paralel yapıya yakın firmalara ihale verenler tespit ediliyor. Yapıya bağlı yayın evleri ve bir çok ülkede faaliyet gösteren Gülen okulları kapatılacaktır. Yapılan son açıklamalara göre Milli Eğitim Bakanlığı, 626 eğitim kurumu için kapatma işlemi başlattığını duyurdu. Peki FETÖ'nün okulları kapatılacak mı? FETÖ'nün hangi eğitim kurumları kapatılacak? İşte FETÖ paralel yapı ile ilgili son gelişmeler...



#Kapatılan okullar
#Hangi okullar kapatıldı
#MEB
8 yıl önce