|

Harun Kolçak neden öldü? Doktorundan açıklama geldi

Dün gece saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Harun Kolçak'ın ölümü tüm sevenlerini yasa boğdu. Aynı zamanda ise Harun Kolçak'ın neden öldüğü merak ediliyordu. Doktoru ise ünlü sanatçının vefatının ardından açıklama yaptı. Peki Harun Kolçak neden öldü?

Yeni Şafak
08:28 - 20/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:43 - 20/07/2017 Perşembe
IHA
Harun Kolçak neden öldü?
Harun Kolçak neden öldü?

Harun Kolçak neden öldü? Harun Kolçak'ın ölümü herkesi yasa boğdu. Sosyal medya üzerinden binlerce başsağlığı mesajları gönderilirken ölümünün nedeni merak ediliyor. Peki Harun Kolçak neden öldü? İşte vefatının nedeni.

Doktorundan açıklama
Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Harun Kolçak’ın doktoru Oktar Asoğlu, ünlü sanatçının prostat kanserine bağlı böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Prodüktör arkadaşı Polat Yağcı ise, Kolçak’ın cenaze namazının Cuma namazına müteakiben Teşvikiye Camii’nde kılınacağını, Gemlik’te defnedileceğini belirtti. Hastaneye gelen ilk sanatçı, Çelik oldu.

Bir süredir tedavi gördüğü hastalık nedeniyle iki gün önce Maslak’taki özel bir hastaneye gelen ve tedavisine hastanede devam edilen ses sanatçısı Harun Kolçak, saat 23.00 sıralarında hayatını kaybetmişti. Ünlü sanatçının hayatını kaybettiği hastaneye gelen yakınlarından prodüktör arkadaşı Polat Yağcı ve doktoru Oktar Asoğlu basın mensuplarına açıklama yaptı. Hastaneye gelenler arasında ünlü sanatçı Çelik de vardı.

Prodüktör Yağcı, Kolçak’ın cenaze namazının Cuma günü öğle namazına müteakiben Şişli’de bulunan Teşvikiye Camii’nde kılınacağını ve defninin memleketi Gemlik’te yapılacağını açıkladı.

Doktor Asoğlu ise, ünlü sanatçının tedavi gördüğü prostat kanserine bağlı böbrek yetmezliği yaşadığını ve bu hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

“O herkesin dostuydu”

Öte yandan, vefat haberinin ardından hastaneye gelenler arasında Kolçak’ın yakın dostu, sanatçı Çelik de vardı. Çelik Erişçi de basın mensuplarına bir açıklama yaptı ve Kolçak’ın herkesin dostu olduğunu ve vefatından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Çok güzel şarkılar yapmış, güzelliklerle dolu, zarif, naif bir arkadaşımızdı. Kaybettiğimiz için üzgünüz. O herkesin dostuydu” dedi.

Cenaze töreni cuma günü

Bu arada, Kolçak'ın yakınları ve arkadaşları, Acıbadem Maslak Hastanesine geldi.

Kolçak'ın arkadaşı Polat Yağcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sanatçının tüm sevenlerine başsağlığı dileyerek, "Harun Kolçak'ın cenazesi, cuma günü öğle namazına müteakip Teşvikiye Camisi'nden kalkacak, ikindi namazına Allah nasip ederse Bursa Gemlik'te, Gemlik Mezarlığı'na defnedilecek." dedi.

Sanatçı Çelik de Harun Kolçak'ın çok güzel şarkılar yapmış, naif, zarif bir müzisyen olduğunu belirterek, "Herkesin çok sevdiği bir müzisyen. Kaybettiğimiz için üzgünüz, bütün ülkenin başı sağolsun. Yaklaşık bir hafta, on gün önce görüşmüştük. Bundan önce bir kez daha hastaneye yatmıştı, o zaman görüşmüştük. Dün hastaneye gelmiş, bugün de vefat etmiş. Allah rahmet eylesin." şeklinde konuştu.



#Harun Kolçak
#Harun Kolçak kimdir?
#Harun Kolçak neden öldü?
7 yıl önce