|

Hava Harp Okulu ara sınıflara öğrenci alıyor

PİLOT ihtiyacı nedeniyle bu yıl Hava Harp Okulunun ara sınıflarına öğrenci alınacak. Milli Savunma Bakanlığından verilen bilgiye göre, ayrıca üniversitelerin pilotaj bölümlerinden mezun olanlar da pilot adayı subay olarak Hava Kuvvetlerinde istihdam edilecek.

Yeni Şafak
15:49 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:51 - 31/08/2016 Çarşamba
Diğer

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında OHAL kararları çerçevesinde Hava Kuvvetlerinden çok sayıda pilot subayın ilişkisi kesilmişti. Oluşabilecek pilot sıkıntısının aşılması için Hava Harp Okuluna öğrenci alınmasına karar verildi. Halen üniversitelerin havacılık ve uzay, pilotaj, makine, bilgisayar, yazılım, elektronik, endüstri mühendisliği ve alt bölümlerinde okuyan veya yurtdışında denkliği YÖK tarafından onaylı üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan öğrenciler Hava Harp Okuluna 9-30 Eylül 2016 tarihleri arasında başvurabilecek. Başvuruyla birlikte öğrenciler Hava Harp Okulunda sınav, mülakat, beden eğitimi ve sağlık muayenesinden geçecek. Bu öğrenciler 2 ve 3üncü sınıflara alınacak.



Türk Hava Kuvvetlerine "Fakülte ve Yüksek Okullardan Pilot Olarak Mezun Olanlardan" "Pilot Subay Temini" yapılacak. 3-18 Eylül 2016 tarihleri arasında başvurular internet üzerinden gerçekleştirilecek. Temel subay eğitiminin ardından adaylar pilotaj eğitimine tabi tutulacak.



SOLOTÜRK PİLOTU FİLO KOMUTANLIĞINA ATANDI


Geçtiğimiz Nisan ayında SOLOTÜRK görevinden ayrılan Hava Pilot Yüzbaşı Yusuf Kurt, Hava Harp Okuluna tayin oldu. Filo komutanlığı görevine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünalın emri ile atanan Yüzbaşı Kurt, bu rütbede filo komutanlığına getirilen ilk subay oldu. Bu tayinin öğrencilerin motivasyonunun artması amacıyla yapıldığı öğrenildi.




#Hava Harp Okulu
#SoloTürk
8 yıl önce