|

10 milyon dolarlık böcek koleksiyonu!

Tam 60 yıldır 7 kıta ve 70 ülkede böcek peşinde koşan ve gördükleri farklı türleri koleksiyonlarına katan Charles ve Lois O'Brien çiftinin koleksiyonunda 1.25 milyon böcek bulunuyor. Çiftin yakında Arizona Devlet Üniversitesi'ne bağışlayacakları, dünyanın en geniş özel koleksiyonu özelliğini taşıyan koleksiyonun değeri ise 10 milyon dolar tutarında.

Yeni Şafak
11:02 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 11:12 - 28/03/2017 Salı
Diğer
Koleksiyonda henüz isimlendirilmemiş bin yeni böcek türü bulunuyor.
Koleksiyonda henüz isimlendirilmemiş bin yeni böcek türü bulunuyor.

60 yıldır 7 kıta ve 70 ülkede böcek peşinde koşan ve gördükleri farklı türleri koleksiyonlarına katan Charles ve Lois O'Brien çifti topladıkları böceklerle bir koleksiyon oluşturdu. Çiftin yakında Arizona Devlet Üniversitesi'ne bağışlayacakları, dünyanın en geniş özel koleksiyonu özelliğini taşıyan koleksiyonun değeri ise tam olarak 10 milyon dolar! Koleksiyondaki böceklerin yaklaşık 1.25 milyonu şimdilik çiftin evinde bulunan 1200'den fazla cam çekmecede muhafaza ediliyor.







Bin yeni böcek türü


Webtekno'dan alınan habere göre; 1 milyondan fazla böcek türü içeren koleksiyon, Arizona Devlet Üniversitesi'nin böcek soy ağacını tamamlamasında yardımcı olacak. Üniversiteden bir entomolog,çiftin koleksiyonunun bilimde henüz isimlendirilmemiş yaklaşık 1000 yeni böcek çeşidi içerdiğini söylüyor.



Şimdilerde biri 89, diğeri 83 yaşında olan Charles ve Lois çifti,1950'lerde Arizona Üniversitesi'nde Charles öğretim asistani, Lois ise bir öğrenciyken evlendi. Ortak tutkuları olan böceklerin onları bir arada tutan şey olduğunu belirten O'Brien'lar, birlikte harika bir hayat yaşadıklarını söylüyor.





#Böcek koleksiyonu
#Lois O'Brien
#Charles O'Brien
#Arizona Devlet Üniversitesi
7 yıl önce