|

15 Temmuz gelecek nesile mirasımız

Yeni Şafak muhabiri Yasemin Asan, 15 Temmuz’da Ankara’da şehit düşen 89 sivil şehidin hikayesini tek kitapta topladı. Asan, kitabının gelecek nesillere bir kaynak olacağını, gençlerin şehitlerini hayatını okuduça bu toprakların kıymetini daha iyi anlayacaklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 05:20 - 25/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
15 Temmuz gelecek nesile mirasımız
15 Temmuz gelecek nesile mirasımız

Yeni Şafak muhabiri Yasemin Asan, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişiminde meydanalara çıkarak vatan için şehitlerin hikayelerini tek kitapta topladı.



“15 Temmuz'da Şehit Düştüler, Başkent'i Düşürmediler” kitabında Asan, 89 sivil şehidin ailesiyle konuşarak o gece yaşananları, şehitlerin evden nasıl çıktıklarını, meydanlarda yaptıkları kahramanlıklarını ve son sözlerinin neler olduğu kayıt altına aldı. Asan, kitaptan gelecek gelirin bir kısmını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının şehitler için açtığı hesaba yatıracak. Yasemin Asan, 15 Temmuz gecesi Ankara'da yaşananları an be an takip etti.



Bir gazeteci olarak şehitlerimizi unutmamak ve unutturmamak adına böyle bir kitabı hazırladığını vurgulayan Asan


şunları söyledi:





VATAN SEVDASINI ANLATTIM


“O gece milletin memleketine nasıl sevdalı olduğunu, insanların hangi duygu ile meydanlara çıktığını anlatmak istedim. Bunu bu kitapla çok iyi anlayabiliriz. Gelecek nesle bir kaynakça bırakmayı ve gelecek neslin kahramanların hikayelerini okudukça bu toprakların kıymetini bilmeleri istiyorum.” Asan, “Yiğitlerin hikayesi” dediği kitabı şu sözlerle anlattı: “O gece şehitlerimizin şehit olmaya “Allah-u Ekber” nidalarıyla koşarak çıktıklarını anlıyoruz. Hiçbir şehitte korku diye bir şey olmadığını görüyoruz. Şehitlerimizin evlerini ziyaret ettim. Bütün şehit yakınları şehitlere yakışır şekilde inanılmaz metinlerdi. Memleket sevdasına onlar da sahipler. Şehitlerin yakınları, 'Bugün aynı şey olsa yine şehitlerimiz çıkar bizde onlarla çıkarız. Gitmelerine mani olmazdık' diyorlar. Bu feraseti gösterebiliyorlar. Hepsi o şehit yakını olma şerefine hak etmiş insanlar.”





İmanla mücadele ettiler


Asan, kitabı hazırlarken duygusal anlar yaşadığını da sözlerine ekledi. “Her şehit evinden çıkarken ömrüm yettiğince FETÖ ile mücadele edeceğimin kararlılığı bir kez daha artıyordu” diyen Asan şöyle konuştu: “Şehitlerimizin kahramanlıklarını yazarken o kadar etkileniyordum ki, her bir şehidimiz rüyalarıma giriyordu. Bir kere rüyamda bir şehidimizin hacda olduğunu gördüm ve gülümsüyordu. Kahramanlarımız, Kuran-ı Kerim'ini hatim yaptıktan sonra korkusuzca, sadece vatan mücadelesini düşünerek meydanlarda imanları ile mücadele ederek şehit düştüler.”






#Yeni Şafak
#15 Temmuz
#Ankara
7 yıl önce