|

17 yılın favori ismi Zeynep

Türkiye İstatistik Kurumu ve Nüfus Müdürlüğü verilerine göre, son 17 yıldır doğan kız bebekler için en fazla tercih edilen isim ‘Zeynep’ oldu. Listede ikinci sırayı ‘Elif’ alırken, erkek çocuklara en fazla ‘Yusuf’ ismi konuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:27 - 26/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerinden yaptığı derlemeye göre, 2016 yılında doğan bebeklere en fazla verilen isim sıralamasında kız isimlerinde ilk sırayı yine “Zeynep” aldı. Kız bebeklere en fazla konulan isimler arasında 2000 yılından itibaren hep ilk sırada yer alan “Zeynep” ismi, 2006 yılında birinciliği “Elif”e kaptırdı ancak 2007'de yeniden birinci sıraya yerleşerek o yıldan bu yana zirvedeki yerini korudu.



KIZLARDA HİRANUR ATAĞI


“Elif” en fazla verilen ikinci kız ismi olurken, bunu sırasıyla “Hiranur, Defne, Miray, Azra, Zehra, Nehir, Ecrin ve Eylül” takip etti. Geçen yıl, “Yağmur, Meryem, Nisanur, Asya, Hira Nur, Belinay, Raiba, Esila, Hira ve Buğlem” de kız bebeklere en fazla verilen isimler arasında yerini aldı. Erkek bebeklerde ise “Yusuf” rüzgarı esti. “Eymen, Ömer, Mustafa, Miraç, Berat, Ahmet, Hamza ve Mehmet” adları Yusuf'u takip etti.



EYMEN'İ KEŞFETTİK


Erkek bebeklere en fazla verilen ilk 5 isim 2015 yılında “Yusuf, Eymen, Mustafa, Ömer ve Berat”, 2014'te “Yusuf, Berat, Mustafa, Ömer ve Ahmet”, 2013 yılında “Yusuf, Berat, Mustafa, Ahmet ve Emir”, 2012 yılında da “Berat, Yusuf, Emir, Mustafa ve Mehmet” olmuştu.



  • 'Yılmaz'ın yeri değişmedi
  • Sayısal açıdan en fazla kayıtlı kadın ismi “Fatma, Ayşe, Emine, Hatice ve Zeynep”, erkek ismi ise “Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali ve Hüseyin” oldu. Resmi kayıtlara göre Türkiye'de en fazla kullanılan soyadı ise “Yılmaz”. Bunu sırasıyla “Kaya, Demir, Çelik, Şahin, Yıldız, Yıldırım, Öztürk, Aydın, Özdemir, Arslan, Doğan, Kılıç, Aslan, Çetin, Kara, Koç, Kurt” soy isimleri takip etti.
#İsim
#Zeynep
#Türkiye
#Nüfus
7 yıl önce