|

18 ülkeden 90 yayınevi CNR Kitap Fuarı’nda

‘Engelsiz Bir Dünya’ temalı CNR Kitap Fuarı’nın bu yılki ‘Onur Yazarı’ Prof. Dr. Semavi Eyice. 18 farklı ülkenin katılacağı fuarda 90 yayınevi okurla buluşacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul Yeşilköy CNR EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan organizasyon, 4-13 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2016 Pazar
Güncelleme: 04:56 - 13/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Bu sene üçüncüsü düzenlenen CNR Kitap Fuarı, “Engelsiz Bir Dünya” temasıyla organize ediliyor. Tema doğrultusunda kurulacak olan Engelsiz Dünya Platformu “İşaret Dili Şarkıları”, “Engelsiz Kalemler”, “Sessiz Konferans” gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bu yılın 'Onur Yazarı' olan Prof. Dr. Semavi Eyice, adına düzenlenecek açılış paneline katılacak. Geçen iki yıldan farklı olarak uluslararası kimlik kazanan fuar Ürdün, Lübnan, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Filistin, Mısır, Dubai, Bosna, Makedonya, Arnavutluk, Azerbaycan, Almanya, Güney Kore, Meksika, İngiltere, Meksika ve Arjantin'den yayınevlerini konuk edecek. Fuar boyunca 600 marka ve 900'den fazla etkinlik İstanbullu kitapseverlerle buluşacak.



HEDEF 400 BİN

Bu yıl ziyaretçi sayısının 400 bin olarak hedeflendiği fuar, geçtiğimiz yıllarda bazı çevrelerce olumsuz eleştiriler almış ve önyargılı yorumlar yapılmıştı. Ancak yeni yayıncılarla birlikte protesto eden yayınevleri de bu yıl fuarda olacak. 25 bin metrekarelik alanda çocuk programları, sergi, panel, imza günü, konferans, söyleşi ve dinleti alanlarında 900'den fazla kültür etkinliği düzenlenecek.



ARAP DÜNYASINDAN BÜYÜK İLGİ

Avrupa'da en çok kitap yayınlayan 11. ülke olduğu vurgulanan Türkiye'de geçtiğimiz yıl 50 bin kitap basıldı. Yayıncılık alanında 1,5 milyar eurodan fazla ciro yapılırken tiraj, 500 milyonu geçti. CNR Kitap Fuarı'na Arap dünyasının ilgisi dikkat çekiyor. Katılan yayınevleri arasında yabancıların büyük bölümü Arap ülkelerinden. Fuarın özel bölümünde stant kuracak olan yayınevlerinin, karşılıklı etkileşimi güçlendirmesi ve maddi manevi ortaklıklar kurmaları hedefleniyor.



Diyanet Vakfı, TÜBİTAK, Profil, Dergâh, Timaş, Yapı Kredi, İş Bankası, Kırmızı Kedi, İz, Alfa, Epsilon, Martı, İnsan, TÜRGEV, Kaynak, İstanbul Kitapçısı, Küre, Beyan, Şule, Semerkand, Ötüken, Küre, İthaki, Mahya, İnkılab, Büyük Doğu, Doğan Kitap, Kesit, Edam, Pegasus, Zirve, Nemesis, Hayat, Nobel gibi 600'ün üzerinde katılımcı yayınlarıyla fuarda yer alacak. Ayrıca 15 önemli Arap yatırımcı yayıncı fuara davet edildi. Bu yatırımcı yayıncılar çocuk yayıncıları, edebiyat yayıncıları ve Arapça klasik eserler ve dil eğitimi kategorilerinde kitap yayınlıyorlar. Türkiye'deki yayıncılarla iş birliği, ortaklık imkanları hedefleniyor.


#CNR Kitap Fuarı
#Engelsiz Bir Dünya
#yayınevi
8 yıl önce