|

2016'da en çok okunan 'Hayat' haberleri

2016 yılını uğurlamaya bir gün kala en çok okunan aktüel haberlerini sizin için derledik. Listenin ilk 3 sırasında şüphesiz bu yılın hafızalardan silinmeyecek olayı 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili haberlerimiz yer alırken, ünlüler ve televizyon dünyası sıralamayı takip etti.

Yeni Şafak
17:36 - 30/12/2016 Cuma
Güncelleme: 18:33 - 30/12/2016 Cuma
Yeni Şafak
2016 yılında en çok okunan haberleri sizin için derledik.
2016 yılında en çok okunan haberleri sizin için derledik.

Geride bırakmak üzere olduğumuz 2016 yılı çok da kolay geçmedi. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi hafızalardan silinmeyecek görüntülere şahit olmamıza neden oldu. Okuyucularımızın en çok tıkladığı ilk 3 haber de darbe girişimi ile ilgili içerikler oldu. 'Hakan Şükür gizlendi', 'Kaftanın sahibi belli oldu' ve 'FETÖ'cü hastanede istifalar başladı' başlıklı haberler sıralamada ilk 3'e yerleşti. İlk üçü, ünlüler ve televizyon dünyasından haberler takip etti.



İşte 2016'nın en çok okunan haberleri:



Hakan Şükür gizlendi

Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlılığıyla bilinen Hakan Şükür, örgütün darbe girişiminin ardından tepki çeken bir karar aldı. Twitter'da 1 milyona yakın takipçisi bulunan ve yoğun olarak FETÖ'yü savunan tweetler paylaşan Şükür, darbe gecesi attığı tweetlerle tepki çekti. Şükür'ün daha sonra Twitter hesabını gizlediği görüldü.


'Kaftanlı'nın kim olduğu ortaya çıktı

Ünlü komedyen Atalay Demirci'nin Twitter hesabı hacklendi. Meydanlardaki demokrasi nöbetlerine katılan Demirci'nin FETÖ'cü Enes Kanter'e, "Tedbiren takibi bırakmak zorundayım kardeşim" diye yazdığı ortaya çıktı. Ay-Yıldız Tim, Demirci için, "Bu bir komedyen değil gizli FETÖ'cüdür" açıklamasını yaptı.


Demirci'ye ilişkin yıllar önce çekilen bir fotoğrafsa dikkatleri çekti. Sosyal medyada çok konuşulan teröristbaşı Gülen'le Atalay Demirci'nin fotoğrafında yer alan 'kaftanlı' kişinin kim olduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada en çok paylaşılan fotoğraf olan 'kaftanlı' kişinin tiyatrocu Vural Arısoy olduğu ortaya çıktı. Arısoy ve Demirci'nin bir dönem STV'de çocuk programı yaptığı ve fotoğrafın o tarihlerdeki bir ziyaret sırasında çekildiği öğrenildi.



FETÖ'cü hastanede istifalar başladı


İbrahim Tatlıses yıllardır sakladığı sırrı itiraf etti

Bir televizyon programına katılan Dilan Çıtak, İbrahim Tatlıses için,"Hala beni nüfusuna aldırmadı, bu yükü nasıl taşır ahirette bilemem DNA testinde hile yaptılar ama gerek yok suratım saçım sesim aynı yetmez mi?" dedi. Çok konuşulan bu sözlerin arkasından gözler İbrahim Tatlıses'e çevrildi. Instagram hesabından bir fotoğraf paylaşan ve çocuklarının ismini sayan Tatlıses şu sözleri yazdı:


"Ciğerci Ahmede, Zemmenin oğluyam, şehriyeci Zemme'nin torunuyam. Ahmed Salim'in, Gülşen'in, Gülden'in, Melek'in, Dilan'ın,İbrahim Tatlıses'in yani İDO'nun, Elif ADA'nın BABA'sıyam. Var mı be Ötesi? Aslını inkar eden, bizden SAYILMAZ! Bu güne kadar yazdınız çizdiniz işte hayatımın bütün özeti budur!!!!"



'Hüsnü Çoban' ölecek mi? Akşamı beklemeyin

'Arka Sokaklar'ın Hüsnü Çoban'ı Özgür Ozan, dizide vurulmasının ardından hafta boyunca gündemden düşmeyen ve bu akşam yanıtını bulacak soru için Hürriyet'e açıklamada bulundu. "Hüsnü Çoban'ın ne kadar baskın bir karakter olduğunun şimdi farkına vardım" diyen Özgür Ozan, sosyal medyadaki paylaşımlar arasında en çok “Adam memur maaşıyla ev geçindiriyordu, çoluk çocuk yetim kaldı, yazık" benzeri yorumları çok beğendim. Ozan, 'Hüsnü Çoban ölecek mi? sorusunu 'Seyirci karar verecek' diye yanıtladı.





Wikileaks'i rezil eden unutkanlık

Wikileaks, darbe girişiminin ardından Türkiye'yle özellikle de AK Parti hükümetiyle ilgili binlerce belge yayınladı. Gece saatlerinde yayınlanan belgelerde, hükümeti zora sokacak bir ayrıntı bile yer almazken "Evlenme isteği, irmik tatlısı tarifi" gibi garip konular, maillerden alınıp belge diye sunuldu.


Konumu kapatmayı unuttular


Bir başka detay ise Wikileaks'in belgelerin yayılması amacıyla kurulan Twitter hesaplarından Türkiye hesabı tweet atarken, konumu kapatmayı unuttu. Atılan tweet'in konumunda "Pensilvanya, USA" ibaresi de tweetle birlikte herkes tarafından görüldü. İnci Sözlük'ün kurucusu Serkan İnci bu ayrıntıyı atlamadı, irmik tatlısı tarifiyle hükümet devirmeye çalışan Wikileaks'i rezil etti.



'Yalaka' diyenlere fotoğraflı cevap

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından pek çok şarkıcı ve sanatçının girişime karşı durmaması vatandaşları rahatsız etti. Halk, Başkomutan Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda davetine katılan sanatçıları sokağa çağırdı. Sanatçı Alişan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gittiği için yalaka ilan ettikleri takipçilerine cevap olarak bir fotoğraf paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la onun tutukluluk günlerinde çekilmiş bir kareyi paylaşan Alişan, altına şunları yazdı;


  • “Yalakalık yapıyosun, saray yalakası,Tayyip Erdoğan yalakası diyenlere bu fotoğrafla cevap vermek istiyorum. Gezi olayları sırasında atmıştım ve açıklama yapmıştım ama hala salak salak yazanlara birkez daha söylüyorum. Bu fotoğraf sene 1999 yılında Pınarhisar Cezaevi ziyaretinde çekildi. Ve o zamanlar bırakın siyaseti özgürlüğü elinden alınmış bir abim olarak kötü gününde yanında olmaya gittim. Bugün daha büyük bir kumpasla, hainlikle karşı karşıya Cumhurbaşkanı'm ve ben tabiki yanında olacağım. Olmaya da devam edeceğim Allah'ın izniyle.. Ne devletimizi ne de Cumhurbaşkanı'mızı hainlere yedirtmeyeceğiz."



Ertuğrul ve ekibinden darbeye karşı 'Diriliş' çağrısı

Sevilen dizi Diriliş'in oyuncuları halkı hedef alan 15 Temmuz darbe girişimini yayınladıkları video ile kınadılar. Video paylaşım sitesi Youtube üzerinden paylaşılan bir videoda dizinin sevilen oyuncuları


"Sonsuza Kadar Adalet Sonsuza Kadar Hürriyet!" sloganı ile Youtube üzerinden paylaştıkları video ile Darbeye karşı duruşlarını sergilediler. Yayınlanan videoda halka seslenen oyuncular demokrasi ve özgürlüklerimiz için "Sokakları boş bırakmayın" mesajı verdi.



Demet Akalın'dan 'gerici' yanıtı

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, 2 yaşındaki kızı Hira'nın namaz kılarken çekilen görüntülerini Instagram hesabından paylaştı. Şarkıcının, 'Dualarınızı maşallahınızı alayım rabbim binlerce şükür olsun seni bize gönderdi adının hürmetine yaşa Allah seni nazardan korusun' ifadeleri ile paylaştığı video takipçileri tarafından beğeni ve yorum yağmuruna tutuldu.


Namaz hazımsızlığı


Demet Akalın medyaya da yansıyan bu paylaşım sonrası Sol isimli gazete tarafından "gericilik" ile suçlandı. "Gericilik her yerde
"
başlığıyla duyurulan haberde "Demet Akalın isimli şarkıcı iki yaşındaki kız çocuğuna namaz kıldırttı" ve "Ülkede gericiliğin her kesime sirayet etmesi gün geçtikçe artıyor" gibi ifadelere yer verdi.
Sol'a yanıt verdi Sol isimli gazetenin kullandığı çirkin ifadelerden sonra Demet Akalın'dan cevap gecikmedi. Annesinin kendisini 5 yaşında Kur'an kursuna yazdırdığını, bu yüzden içine merhamet duygusu aşılandığını söyleyen Akalın kızıyla ilgili de açıklamada bulundu. Demet Akalın twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Kızımın adı Hira! Allah bize nasip etti namaz görüntüsünden bana gerici diyenleri affet Allah'ım" dedi.



Zuhal Topal'ın aklı başına geldi

Hareketleri ve yaptığı açıklamalar ile yoğun eleştirilere maruz kalan Zuhal Topal, Ankara'da dün akşam saatlerinde yaşanan bombalı saldırı üzerine bugün yapılacak olan izdivaç programını iptal ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın altına takipçileri, "Yaptığın ayıbımı temizlemeye çalışıyorsun" yorumları bıraktı.


Programında şehitlere saygısızlık yapmıştı


FOX TV'de yayınlanan programda Zuhal Topal'ın imza attığı skandal sosyal medyada büyük tepkiye sebep olmuştu. Topal, damat adayının "Şehitlerimiz var programda oynanmasın" itirazına "hayat devam ediyor" diyerek karşı çıkmıştı. Topal, olayın hemen arkasından gelin adayına canlı yayında göbek attırarak başta sosyal medya olmak üzere herkesin eleştirilerine maruz kalmıştı.



#Aktüel
#Magazin
#Sağlık
#Hayat
#Hakan Şükür
#FETÖ
#15 Temmuz
#Hüsnü Çoban
#Zuhal Topal
#Atalay Demirci
#İbrahim Tatlıses
#Alişan
#Wikileaks
#Engin Altan Düzyatan
#Diriliş Ertuğrul
#Demet Akalın
7 yıl önce