|

23. Dünya Kitap Ödülleri

Dünya Kitap Dergisi'nin 'Yılın En İyileri' ödülleri sahiplerini buldu.

Yeni Şafak
10:47 - 20/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:48 - 20/01/2016 Çarşamba
AA

Dünya Kitap Dergisi'nin 23 yıldır verdiği 'Yılın En İyileri' ödülleri Pera Müzesi'nde gerçekleştirilen törende dağıtıldı.



'Sosyal Ayrıntılar Ansiklopedisi: İnsan Kendine de İyi Gelir' kitabıyla, 'Yılın Telif Kitabı' ödülünü alan Ahmet Büke, ödül için teşekkür ederek, "Benim başka kitaplarım da oldu fakat bu kitabın şöyle bir özelliği var. Annem kitabı okuduktan sonra gelip şunu söyledi: 'Oğlum, evladım, baştan sona tahammül edip okuyabildiğim tek kitabın bu oldu' dedi. Dolayısıyla annemin aferini ve Dünya Kitap ödülü denk düştü. Benim için böyle de iyi bir tarafı oldu" diye konuştu.



'Yılın Yayınevi' seçilen Alakarga Sanat Yayınları adına ödülü alan Suat Duman, Türkiye'de herhangi bir şeyi yapmanın zor ve meşakkatli olduğunun altını çizerek, şunları aktardı:



"Yayıncılık da her şey kadar zor. Bu yüzden ödül bizi teşvik etti. Bizim direncimizi ve inancımızı tazeledi. Bu ödülü de bizim kulvarımızda koşan yeni, iyi niyetli ve nitelikli edebiyat basmaya çalışan bütün yayınevleri adına bir teşvik gibi görüyorum."



'Bir Ceset Bir Söz' isimli kitabıyla 'Altın Sayfa Polisiye Edebiyat Ödülü'ne layık görülen Gülce Başer, ödülünü Türkiye'nin çilekeş kadınlara adamak istediğini vurgulayarak, "Umarım bütün kadınlar için bir ışık, bir umut olur. Ben en çok yapabilen kadınların da adını burada anmak istiyorum. Bütün zorluklara karşı mücadele etmeyi bırakmayan ve dünyada kendine yer açan, yer açmayı deneyen ve beceren kadınlar adına alıyorum bu ödülü" dedi.



'İstanbulum, Tadım-Tuzum: Bir Varmış Bir Yokmuş' kitabıyla 'Yılın En İyi Gastronomi Ödülü'ne Meri Çevik Simyonidis layık görüldü. Simyonidis, ödül dolayısıyla gurur duyduğunu kaydederek, şunları söyledi:



'Hadula: Bir Ada Öyküsü' kitabının çevirisiyle 'Yılın Çeviri Kitabı' ödülünü kazanan Yasemin Aydın, hastanede olduğu için ödülü Özge Dinç'e, geçen yıl hayatını kaybeden şair ve yazar Sennur Sezer'in kazandığı 'Saygı Ödülü' ise eşi Adnan Özyalçıner'e takdim edildi.

#Dünya Gazetesi
#Dünya Kitap Ödülleri
#Ödül
8 yıl önce