|

23 yıllık bebek hasretinde mutlu son

Samsun'da bir kadın, 23 yıl sonra tüp bebekte kullanılan "ımcı" yöntemiyle anne olmanın mutluluğunu yaşadı.

Yeni Şafak
10:33 - 15/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 07:33 - 15/07/2015 Çarşamba
IHA

Samsun'un İlkadım ilçesinde ikamet eden Hikmet ve Selma Edis çiftinin yıllardır süren bebek özlemi son buldu. 24 yıl önce dünya evine giren 40 yaşındaki Hikmet ve 38 yaşındaki Selma Ediz yıllardır bebek hasreti çekti. 23 yıldan bu yana birçok il gezen, 3 kere aşılama, 5 sefer tüp bebek denemesi yapan çift, müjdeli haberi Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tüp Bebek Merkezi'ndeki sağlık çalışanlarından aldı. Bu süre zarfında bebekleri olmadığı için birbirini üzmeyen ve hep mutlu olmayı seçen çift, birlikte OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Davut Güven'e başvurdu. Yrd. Doç. Dr. Davut Güven ve OMÜ Tıp Fakültesi Kadın Doğum Hastalıkları Ana Bilim Dalı Laboratuvar Sorumlusu Doç. Dr. Bülent Ayas gerekli tetkikleri yapıp, Selma Edis'e tüp bebek tedavisinde “ımcı" adı verilen bir tedavi yöntemi uyguladı. Uygulanan “ımcı" yöntemi sonuç vererek çiftin “Ayaz" ismini verdikleri bir bebekleri dünyaya geldi.



“TARİF EDİLEMEZ BİR DUYGU"

Hikmet Edis, “Güzel bir duygu. Ameliyattan çıktıktan sonra biraz korku yaşadık ama çok şükür bir hafta sonra bunu atlattık. Çocuğumuz şu an iyi. Çok güzel, tarif edilemez bir duygu bu. Birçok deneme yaptık ama bu sonuncu denememizdi. Çünkü imkanlarımız el vermiyordu. Oğlumuzun adını 'Ayaz' koyduk" dedi.



“SANKİ YENİDEN DÜNYAYA GELDİM"

Çocuklarının doğduktan sonra 7 gün tedavi altında tutulduğunu ifade eden Selma Edis ise, “Çocuğumu ilk olarak 'Kadir Gecesi' kucağıma aldım. Sanki yeniden dünyaya geldim. İnşallah sağlıklı olur. Bundan sonra başka bir şey istemiyoruz. Davut hocaya büyük zorluklarla geldik. Davut hoca bizim sorunlarımızı anladı. Rabbim verdi ama hocamız da vesile oldu. Allah ondan da razı olsun, bize bu mutluluğu tattırdı. Çocuğumuzun evde odası, beşiği hazır. Buradan onsuz gideceğiz diye çok korktuk ama çok şükür bebeğimizle gidiyoruz. Adağını da keseceğiz. Adağımızı kesip evimize gireceğiz. Allah'ım herkese nasip etsin" diye konuştu.



“ÇİFTİMİZ BEBEK ÖZLEMİYLE BİZE GELDİ"

Edis çiftinin 23 yıllık bebek özlemiyle kendilerine geldiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Davut Güven, "Hastamız 23-24 yıllık bir çocuk özlemi yaşadılar. Bizim kliniğimize geldiklerinde epeyce yorgundular. Çiftimiz başka merkezleri gezmiş, tedavi yöntemleri denemişler fakat netice alamamışlar. Bizim kliniğimize başvurdular. Biz de çok dikkatli bir şekilde hastamızın neden gebe kalamadığını araştırdık. Ulaştığımız sonuç doğrultusunda tüp bebek tedavisi uygulamaya karar verdik. Yaptığımız tüp bebek tedavisiyle hastamız gebelik elde etti. Gebeliğin sonunda da sağlıklı bir doğum elde ettik" ifadelerini kullandı.



“IMCI' YÖNTEMİNİ KULLANDIK"

Tüp bebekte alternatif yöntemler olduğunu ifade eden Doç. Dr. Bülent Ayas ise, "Biz de bunlardan bir tanesi olan 'ımcı' yöntemini denemeye karar verdik. Imcı yönteminde mikroskop altında büyütmeyle spermin özellikleri değerlendiriliyor. En iyi morfolojiye sahip olan sperm seçiliyor. Selma hanım için bu tekniği uyguladık. Yaptığımız ımcı tekniğiyle döllenme gerçekleşti. Güzel bir embriyo elde ettik ve transferini gerçekleştirdik. Çiftimiz, mutlu sona da yakın bir zamanda ulaştı. Dünya standartlarında uygulanan tedavi yöntemlerini biz de hastanemizde uyguluyoruz. Bu konuda da başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

#tüp bebek
#Samsun
#Ondokuz Mayıs Üniversitesi
9 yıl önce