|

3 çocuk annesi taksi şoförü

Isparta'da 3 çocuk annesi 35 yaşındaki İsmahan Topak, otomobil merakı ve eşinin desteğiyle taksi şoförü oldu. 1 yıldır taksi kullanan İsmahan Topak, kendisi gibi taksici olan eşiyle birlikte evinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Yeni Şafak
10:16 - 25/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 07:19 - 25/06/2016 Cumartesi
DHA
Toprak, daha önce de uzun süre traktör kullanmış.
Toprak, daha önce de uzun süre traktör kullanmış.

Isparta'da oturan İsmahan Topak'ın taksi esnafı eşi Bekir Topak, bir süre önce ikinci bir taksi hattı kurmak istedi. Bir süre sonra faaliyete geçen takside şoför çalışırken, çevresi hem de eşinin destek verdiği İsmahan Topak ise, taksiyi çalıştırmaya karar verdi. 1 yıl önce direksiyona geçen İsmahan Topak, 07.00- 19.00 saatleri arası çalışmaya başladı. 2'si okul çağında 3 çocuğuna evin yakın olması nedeniyle bazen evde bazen de durakta bakan İsmahan Topak, hem otomobil merakını gideriyor hem de evin ihtiyaçları için eşine destek oluyor.



"1 yıldır taksi kullanıyorum"


İşini severek yaptığını ve kendisi gibi Isparta'da taksicilik yapan kadın olmadığını söyleyen İsmahan Topak, şöyle devam etti:


"Eşim 'ikinci bir taksi hattı kurmak istiyorum' diyordu. Hattı kurdu şoför çalıştırıyorduk. Sonrasında benim geçmişten bu yana traktör kullanmam ve arabalara hevesli olmamı bilen yakın çevremizin 'Taksiyi neden sen kullanmıyorsun' demeleri üzerine 'Neden olmasın?' diyerek eşimin de desteği ile taksi kullanmaya başladım. 1 yıldır taksi kullanıyorum ve 'Keşke daha önce başlasaydım' diyorum. Çünkü işimi severek yapıyorum ve bunun için de mutluyum, huzurluyum" dedi.



"Amca bekliyorduk, abla geldi"


Kendisini trafikte görenlerin şaşırdığını, ardından kutladığını belirten İsmahan Topak, şöyle devam etti:


"Bazen askerler biniyorlar taksiye. Beni ilk gördükleri zaman çok şaşırıyorlar. Şaşkınlıklarını attıktan sonra 'Amca bekliyorduk, abla geldi' diyorlar. Müşteri kitlemizin çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor. Çünkü bir kadın taksicinin yanında kendilerini daha rahat hissediyorlar. Bu sebeple de Isparta'da kadın taksicilere ihtiyaç olduğunu görmekteyiz. Bazı kadınlar 'Biz de çalışalım' bile demeye başladı. İl dışından gelen bazı müşteriler beni polis sanıyor. 'İstihbaratçı mısın?' gibi sorular yöneltiyor. Ben de böyle olmadığını anlatmaya çalışıyorum."



Bugüne kadar mesleğiyle ilgili herhangi bir sorun ile karşılaşmadığına dikkat çeken İsmahan Topak, trafikteki diğer sürücülerin kendisine karşı davranışının farklı olduğunu vurguladı.


#Taksi
#Şoför
8 yıl önce