|

3 eyalete yayıldı

Kanada’da geçen hafta başlayan orman yangını takviye birliklere rağmen üç eyalete yayılırken bölgeden 10 bin kızılderili tahliye edildi. Sıcak, kuru ve rüzgarlı hava, yeni yangınlara yol açarken yükselen dumanlar insan sağlığını tehdit ediyor.

Yeni Şafak
04:00 - 6/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:52 - 5/07/2015 Pazar
Diğer
ZEHİRLİ DUMAN UYARISI

Kanada'nın Saskatchewan ile Alberta eyaletleri sınırında geçen hafta başlayan orman yangınları kontrol altına alınamıyor. Yangınlar, British Colombia eyaletinde de etkili oluyor.Saskatchewan İtfaiye Komisyonu, Lac La Ronge Kızılderili Yerleşim Şeridi'ndeki yaklaşık 10 bin kişinin tahliyesine karar verdi. Alevlerin bazı bölgelerdeki evlere 300 metreye kadar yaklaştığı bildiriliyor. Alberta Sağlık Bakanlığı, dumanların, hava kalitesini olumsuz etkilediğini belirterek, halkı uyardı.



YENİ YANGINLAR ÇIKIYOR

Alberta'nın kuzeyinde halen 120 farklı noktada orman yangınının devam ettiğini açıklayan Alberta Orman Yangınları Merkezi Sözcüsü Geoffrey Driscoll, bin 600 itfaiyecinin yangınları kontrol altına almak için 24 saat aralıksız görev yaptığını söyledi. Orman yangınlarının etkili olduğu bölgelere, başka eyaletlerden de takviye birlikler katılıyor. Her üç eyalette de etkili olan sıcak, kuru ve rüzgarlı havanın, yeni yangınların çıkmasında etkili olduğu bildiriliyor.




#Kanada
#Saskatchewan
#yangın
#Alberta Orman Yangınları
9 yıl önce