|

30'dan fazla ambulans tahrip edildi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, terör olayları nedeniyle tahrip edilen ambulans sayısının 30'un üzerine çıktığını açıkladı. Müezzinoğlu sağlık şehidi sayısının da 5'i aştığını söyledi.

Yeni Şafak
10:08 - 12/02/2016 Cuma
Güncelleme: 10:13 - 12/02/2016 Cuma
AA

Müezzinoğlu, bir otelde düzenlenen bölge değerlendirme toplantısında, Sağlık Bakanlığı'nın üst yönetiminin bugün Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Şanlıurfa illerinin sağlık yöneticileriyle bir araya geldiğini belirtti.Bölgede yaşayan Suriyelilerin durumunun gündem maddelerinden biri olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, benzer toplantıları diğer kentlerde de yaptıklarını anlattı.



Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki terör olaylarının sağlık çalışanlarını da olumsuz etkilediğini ifade etti.



Şehit haberlerinin geldiği bir ortamda sürekli rakam vermeyi doğru bulmadığını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Olaylar sırasında tahrip edilen ambulans sayımız 30'un üzerine çıktı. Yine kaybettiğimiz ve 'sağlık şehidi' dediğimiz sayı Uludere'de araca patlayıcı yerleştirilmesiyle birlikte 5'in üzerine çıktı. Bu ülkenin herhangi bir sokağında veya mahallesinde güvenlik güçleri dışında elinde silahı olan kimsenin olmayacağı bir koşulu inşallah en kısa sürede sağlayacağız. Huzurlu, güvenli sokaklar tesis edilecek. Oradaki tüm vatandaşlarımızın tüm alanlarda olduğu gibi sağlık hizmetlerini de alabileceği koşulları en kısa sürede sağlayacağız. Sağlık Bakanlığı olarak Türkiye'nin her köşesinde ideal sağlık hizmetini sunmaya gayret ediyoruz. Ateşin ve silahın olmadığı her yerde, her türlü sağlık hizmetini sunmaya devam edeceğiz. İnşallah en kısa sürede huzurlu ve güvenli bir süreci başarmış oluruz."



#Sağlık Bakanı
#Mehmet Müezzinoğlu
#ambulans
#sağlık şehidi
8 yıl önce