|

450 km yol giden adam İstanbul'da takıldı

Romanya’nın Yaş şehrinden kano ile yola çıkarak üniversite projesi kapsamında Rusya’ya giden ve Karadeniz kıyılarını geçerek rekor kırmayı hedefleyen Romanyalı akademisyen Prof. Dr. Chirazi Marian, İstanbul Boğazı’na geldiğinde akıntı nedeniyle zorlanınca yardımına ekipler yetişti.

Yeni Şafak
12:22 - 16/08/2017 الأربعاء
Güncelleme: 17:44 - 16/08/2017 الأربعاء
IHA
Romanyalı çılgın profesör kanoyla İstanbul Boğazı’na geldi.
Romanyalı çılgın profesör kanoyla İstanbul Boğazı’na geldi.

Romanya’nın Yaş şehrindeki Alexandru İoan Cuza Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Fakültesi’nde akademisyen olan 51 yaşındaki Prof. Dr. Chirazi Marian, insan vücudunun hareket halindeyken fizyolojik ve psikolojik etkilerini, iklimsel ve oşinografik açıdan incelemek amacıyla “Pontica - Tekli Kayık ile Karadeniz Turu” projesi kapsamında Rusya’ya gitmek üzere yaklaşık 1 hafta önce kano ile yola çıktı.

  • Vücuduna tıbbi ölçüm cihazları yerleştiren akademisyen, GP sistemiyle kat ettiği yolu kaydederek GPR sistemiyle de kendisini izlemeye aldı.

Proje ile Karadeniz kıyılarını kano ile geçerek rekor kırmayı hedefleyen akademisyen, zorlu yollardan geçerek İstanbul Boğazı’na vardı.

Kano ile Karadeniz kıyılarını geçerek rekor deneyecek

Yaklaşık 450 kilometre kat eden akademisyen, boğazda akıntıya kapılarak Ahırkapı açıklarına kadar sürüklendi. Kendisini fark eden Deniz Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından kurtarılan akademisyen, istasyona götürüldü. 1 hafta önce yola çıkan akademisyen, kano ile Karadeniz kıyılarını geçerek Gürcistan’a ulaşmasının ardından Rusya kıyılarından dönüş alarak tekrardan Romanya’ya dönecek.

#Kano
#Karadeniz
#Romanya
٪d سنوات قبل