|

47'nci Kahire Uluslararası Kitap Fuarı kapılarını açtı

Ortadoğu'nun ve Arap dünyasının önemli kültür etkinlikleri arasında yer alan 47'nci Uluslararası Kahire Kitap Fuarı, başkentin doğusundaki Medinet en-Nasr bölgesinde kitapseverlere kapılarını açtı.

Yeni Şafak
14:24 - 27/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:25 - 27/01/2016 Çarşamba
AA

Fuarın açılışı bugün öğle saatlerinde Mısır Başbakanı Şerif İsmail, bazı yetkililer ve vatandaşların katılımıyla yapılan törenle gerçekleştirildi. 21 Arap ve Afrika ülkesi olmak üzere toplamda 35 ülkenin katıldığı fuarda, 850 yayın kuruluşunun faaliyet göstereceği öğrenildi.



Bahreyn'in şeref misafiri olduğu açıklanan fuarda, Mısırlı yazar merhum Cemal el-Gitani'nin hayatı ve eserleri de tanıtılacak. Tarih, din, felsefe, siyaset ve fen gibi birçok farklı alanda kitapların yer aldığı fuarda, çocuk kitaplarının yanı sıra ikinci el kitap ve dergilerin yer aldığı Sur el-Özbekiyye bölümü de yer alıyor.



Fuar faaliyetleri çerçevesinde sanat ve edebiyatın farklı alanlarında ünlü isimlerin konuşmacı olarak çağrıldığı bir dizi seminer ve konferans düzenleniyor. Kitapseverler fuarı 10 şubat'a kadar ziyaret edebilecek.



1969'dan bu yana düzenlenen Kahire Kitap Fuarı, Ortadoğu'nun en önemli kitap fuarları arasında yer alıyor.

#47'nci Kahire Kitap Fuarı
8 yıl önce
default-profile-img