|

'5. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali'

5. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, "Aura Musicale" konseri ile açılışını gerçekleştirdi.

Yeni Şafak
10:09 - 12/02/2016 Cuma
Güncelleme: 08:09 - 12/02/2016 Cuma
AA

Deniz Müzesi'nde yapılan konserle ilgili açıklamada bulunan barok viyolonsel sanatçısı Balazs Mate, klasik müziği İstanbul'da seslendirmenin çok ayrıcalıklı bir duygu olduğunu belirterek, "Türkiye'nin eski müziği, Avrupa müziğinden farklıydı. Fakat artık İstanbul'un bugünkü yüzü son derece kozmopolit ve dünyaya çok iyi entegre olduğu için klasik müziğin de elbette yeri var. Biz bu hislerle çalıyoruz" ifadelerini kullandı.



Sanat yönetmeni Mehmet Mestçi de 5. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali'nin başlamasından büyük heyecan duyduklarını aktararak, şunları söyledi:



"Macaristan'ın en ünlü barok topluluklarından "Aura Musicale" bu akşam konuğumuz oluyor. Deniz Müzesi'nin son derece keyifli, ayrıcalıklı salonunda barok ve klasik dönem bestecilerinin çok güzel eserleri seslendirilecek. Bach gibi, Vivaldi gibi dünyaca ünlü bestecilerin eserleri çalınıyor, çalınacak. Bu şekilde bu güzel festivalin başlaması bizi çok mutlu ediyor. Bundan sonra İstanbul'un çeşitli mekanlarında festivalimiz 2 Mart'a kadar devam edecek."



Barok kemanda Lazslo Paulik'in, barok keman ve barok viyolonselde Eva Posvanecz'in, barok viyolonselde ise Balazs Mate'in yer aldığı konserin ilk yarısında John Sebastian Bach'ın 3 sesli invensiyonları, Vivaldi'nin "Oda Konçertosu" ve Leclair'in sonatı çalınırken, ikinci yarısında ise Haydn ve Mozart'ın trioları seslendirildi.



5. Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali


Festival, Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi, Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Konser Salonu ve Aşkenazi Sinagogu'nda müzikseverlerle buluşacak.



"Aura Musicale" konseri ile açılışı gerçekleşen festival, 17 Şubat'ta, Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde fagot sanatçısı "Berke Hitay ve Dostları", 22 Şubat'ta İstanbul Deniz Müzesi'nde "Collegium Musicum Den Haag Barok Topluluğu", 25 Şubat'ta Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nde "Barış İçin Müzik", 28 Şubat'ta Pazar Kadıköy Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi'nde "Bilkent Nefesli Trio" konserleri ile devam edecek. Festival, 2 Mart'ta Karaköy Aşkenazi Sinagogu'nda "Camerata İstanbul Wind Quintet " konseri ile sona erecek.



Festival boyunca gerçekleşecek konserlerde Bach, Anders, Rebel, Telemann, Barbella, JC Bach, CPE Bach, Haydn, Devienne, Mozart, Beethoven, Grieg, Verdi, Strauss, Debussy, Ravel, Auric, Françaix, Ibert, Sauguet, Jacob, Denisov, Cohan, Bock, Rota, Güneş, Moreno, Cemal Reşit Rey, Piazzola gibi bestecilerin eserleri seslendirilecek.



Festival, 2 Mart'a kadar sürecek.

#5. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali
#Balazs Mate
#Mehmet Mestçi
8 yıl önce