|

5 milyon hastaya sağlık hizmeti

Kayseri'deki Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı kurumlarda, geçen yıl yaklaşık 5 milyon hastaya sağlık hizmeti verildi.

Yeni Şafak
11:37 - 14/02/2016 Pazar
Güncelleme: 09:43 - 14/02/2016 Pazar
AA

Kayseri'de, 2015 yılında sadece Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı kurumlarda yaklaşık 5 milyon hastaya sağlık hizmeti verildi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan yaptığı açıklamada, kurumlarına bağlı tüm sağlık tesislerinde hastaların ve sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına cevap verecek hizmetler üreterek, memnuniyet düzeyini en üst seviyede tutmayı hedeflediklerini söyledi.



Sağlık hizmetlerinin niteliğini artırmak için 2015 yılında birçok yeni birimi hizmete sunduklarını ve tüm tesislerde düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Gödekmerdan, "Tüm sağlık tesislerimizde fiziki şartların iyileştirilmesi için yapılan düzenlemelerin yanı sıra özellikli sağlık hizmetleri sunumu anlamında bir takım gelişmeler sağlanmıştır. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açtığımız yeni ünitelerle ve hizmete soktuğumuz cihazlarla hem verdiğimiz sağlık hizmetinin kalitesini artırdık hem daha fazla hastaya hizmet verdik" diye konuştu.



85 bin ameliyat, 9 bin doğum


Prof. Dr. Gödekmerdan, geçen yıl genel sekreterliklerine bağlı sağlık tesislerine yaklaşık 5 milyon başvuru olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:



"Sadece Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine 784 bin başvuru yapılmış olup, toplam 3 milyon 300 bin hastaya poliklinik hizmeti verilmiştir. 105 bin 900 hastanın yatarak tedavi gördüğü sağlık tesislerimizde 85 bin ameliyat yapılmış ve 9 bin 318 doğum gerçekleşmiştir. Mayıs ayında yeni diş hastanesi ek binasının hizmete girmesi ve 52 olan diş ünitesi sayısının 100'e çıkmasıyla, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde de bölgeye hizmet edecek konuma gelinmiştir. Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemize 2015 yılında 357 bin hasta müracaatı yapılmıştır. İlçe sağlık tesislerimize yeni diş üniteleri alınmış, diş protez laboratuvarı olmayanlara protez laboratuvarı kurulmuş, mevcut olanlar ise bakımdan geçirilmiş olup tüm tesislerimizde bu hizmet etkin bir şekilde verilmektedir. İlçe sağlık tesislerimize ise 113 bin hasta diş tedavisi için başvurmuştur."



Genel sekreterliğe bağlı sağlık tesislerinde erişilebilir, nitelikli ve kaliteli sağlık hizmetlerinin geliştirilerek devam ettirilmesi maksadıyla yeni birimler de hizmete sunduklarını dile getiren Prof. Dr. Gödekmerdan, özellikle karbonmonoksit zehirlenmeleri ile birçok rahatsızlığın tedavisinin gerçekleştirildiği Hiberbarik Oksijen Tedavi Merkezinin 2 haftadır hasta kabul etmeye başladığını kaydetti.



Prof. Dr. Gödekmerdan, önceki yıl hizmete giren ve ruh sağlığı hastalarının tedavisi, yeniden topluma kazandırılması için önemli çalışmalar yürüten Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin ikincisinin inşaatının da tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, inşaatları tamamlanan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi 12 yataklı 2. basamak çocuk yoğun bakım ünitesi ile Yahyalı Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesi tefrişatının da tamamlanmasının ardından hizmete sunulacağını sözlerine ekledi.



ERÜ'de 1,1 milyon hastaya hizmet sunuldu


Öte yandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı hastanelerde de geçen yıl 1 milyon 141 bin 600 hastaya sağlık hizmeti verildi.



Bu hastalardan 925 bin 194'üne poliklinik, 169 bin 774'üne ise klinik hizmeti sunulurken, 46 bin 632 hasta da ameliyat edildi.

#hasta
#hastane
#kayseri
#Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği
#5 milyon
#sağlık
#hizmeti
8 yıl önce