|

7 yaşındaki 'ağaç' çocuk

Ağaç adam hastalığına yakalanan Ripon Sarker'ın elleri ve ayaklarında ağaç gövdesi gibi siğiller çıkıyor. 7 yaşındaki çocuk, kendi başına ne yemek yiyebiliyor ne yürüyebiliyor. Siğiller minik Ripon'un yaşam kalitesini tamamen bozuyor.

Yeni Şafak
12:08 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:26 - 24/08/2016 Çarşamba
Diğer
'Epidermodysplasia verruciformis' hastası olan Ripon Sarker'ın vücudunda pul pul siğiller çıkıyor.
'Epidermodysplasia verruciformis' hastası olan Ripon Sarker'ın vücudunda pul pul siğiller çıkıyor.

Bangladeş'te 7 yaşındaki çocuğun elleri ve ayakları nadir görülen bir hastalıktan dolayı ağaca dönüyor. Ağaç hastalığı olarak da bilinen 'epidermodysplasia verruciformis' hastası olan Ripon Sarker'ın vücudunda pul pul siğiller çıkıyor. Ailesi tedavi masraflarını karşılayamadığı için ancak bu ay hastaneye kabul edildi. Ripon, uzuvlarında çıkan ağaç gövdesine benzer siğillerden dolayı kendi başına ne yürüyebiliyor ne de yemek yiyebiliyor. Neyse ki doktorlar ellerinin ve ayaklarının operasyonla düzeltilebileceği konusunda umutlu. Çünkü el ve ayak parmakları hala ayırt edilebiliyor.




Beslenme düzeninin sağlanması gerek


Mirror'da yayınlanan habere göre, ailenin maddi durumu iyi olmadığı için çocuğun yeterince beslenemediğini ve fiziksel gelişiminin geciktiğini söyleyen Doktor Samanta Lal Sen, operasyonlara başlamadan önce beslenme düzeninin sağlanması gerektiğini söyledi. Daha önce aynı hastaneye gelen ve ağaç adam olarak bilinen 26 yaşındaki Abul Bajander de aynı hastalıktan muzdaripti. Doktorlar, operasyonlarla sağ elindeki birkaç küçük siğili alabildi ancak Abul'un vücudundaki siğillerden kurtulabilmesi için geçen yıl 15 ameliyata daha ihtiyacı vardı.





#Bangladeş
#Epidermodysplasia verruciformis
#Samanta Lal Sen
8 yıl önce