|

8 İskoç kedisine bin kişi talip

Antalya Havalimanı'ndan turistlerin çantasında kaçak yollardan yurda sokulmaya çalışılırken ele geçirilen ve Hayvan Hakları Federasyonu yetkililerine teslim edilen 8 İskoç kedisini sahiplenmek için 5 günde bin kişi başvurdu.

Yeni Şafak
11:43 - 10/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:51 - 10/08/2017 Perşembe
AA
​8 İskoç kedisine bin kişi talip oldu.
​8 İskoç kedisine bin kişi talip oldu.

Antalya Havalimanı'ndan turistlerin çantasında yurda kaçak yollardan sokulmaya çalışılırken Gümrük Muhafaza ekipleri ele geçirilen 8 İskoç kedisini sahiplenmek isteyen çok sayıda kişi Hayvan Hakları Federasyonuna başvurdu.

HAYTAP Genel Başkan Yardımcısı Damla Şahin, yaptığı açıklamada, İskoç ırklarından "Scottish Fold" ve "Scottish Straight" cinsi 5,5 aylık yavru kedilerin gönüllü bir veterinerde bakımının sürdüğünü belirtti. Şahin, kedilerin sevimli hareketleriyle gören herkesi kendilerine hayran bıraktığını dile getirdi.

Bin kişi başvuruda bulundu

Vatandaşlara duyarlılığı dolayısıyla teşekkür eden Şahin, şunları söyledi:

  • "Bu kedileri ücretsiz sahiplendireceğimizi söylemiştik. Yaklaşık bin kişi telefon ve mail yoluyla kedileri sahiplenmek için bize başvuruda bulundu. Talep çok olunca başvuran kişilerin sokak hayvanlarının bulunduğu barınaklara yardımda bulunmaları halinde kedilerden birini kendilerine vereceğimizi söylemeye karar verdik. Kedileri isteyenlere bu durumu şart koşuyoruz. Bu kediler umarım barınaktaki hayvanlara da umut olacak."


#Antalya
#Kedi
7 yıl önce