|

ABD'den Game of Thrones'un bölümlerinin çalındığı iddiası

ABD'li makamlar İranlı bir kişinin, dünyaca ünlü Game of Thrones dizisinin senaryolarını çaldığını ve HBO'nun sistemine korsan saldırı düzenlediğini iddia etti. Bu durumlar karşısında İranlı Mesri'nin HBO şirketinden fidye olarak 6 milyon dolar değerinde Bitcoin talep etti.

Yeni Şafak
00:00 - 22/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:13 - 22/11/2017 Çarşamba
AA
Game Of Thrones dünyanın en çok izlenen dizileri arasında yer alıyor
Game Of Thrones dünyanın en çok izlenen dizileri arasında yer alıyor

ABD'li makamlar, İranlı Behzad Mesri'nin dünyaca ünlü Game of Thrones dizisinin ve yayıncı kuruluşu HBO'nun diğer dizilerinin bazı bölümlerini çalındığını iddia etti.

New York Güney Mahkemesi Savcılık Bürosundan yapılan açıklamada, Mesri'nin, HBO'nun sistemine korsan saldırı düzenleyerek içlerinde Game of Thrones dizisinin de bulunduğu bazı yapımların henüz yayınlanmamış bölümlerini ve senaryolarını çalmakla suçlandığı belirtildi.

Açıklamada, "Skote Vahshat" kod adını kullanarak korsan saldırı yaptığı iddia edilen Mesri'nin, HBO'un "
Ballers
", "
Curb Your Enthusiasm
" ve "
The Deuce
" adlı yapımlarının da materyallerini çaldığı, bunun karşılığında HBO'dan fidye olarak 6 milyon dolar değerinde Bitcoin talep ettiği iddialarına yer verildi.
Game of Thrones'ın 'Kış geliyor' sloganına atıf yaptı

ABD Savcısı Joon Kim, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Mesri'nin hala İran'da bulunduğunun tahmin edildiğini kaydederek, "Bilgisayar korsanları klavyenin arkasında yüzlerinin gizlendiğini düşünüyorlar ancak en sonunda kış gelecektir." ifadelerini kullanarak Game of Thrones dizisinin "Kış geliyor." sloganına da atıfta bulundu.

#Game of Thrones
#HBO
#ABD
6 yıl önce