|

Ağaçlar kitap açtı

Bu yılki teması ‘Medeniyet Mirası’ olan 8. Kocaeli Kitap Fuarı, 14 Mayıs’ta başlıyor. Kocaeli Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinlik, uluslararası bir sempozyuma ev sahipliği de yapacak. Birçok yazarın imza ve söyleşi düzenleyeceği fuarın onur konuğu ise Mehmet Genç.

Yeni Şafak ve
03:00 - 11/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:37 - 11/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
ZEYNEP ÇAKIR


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 8. kez düzenleyeceği Kocaeli Kitap Fuarı, 14-22 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi'nde kitapseverlerle buluşuyor. Geçen yıl 664 bin 476 kitapseverin ziyaret ettiği organizasyonda bu yıl 380 yayınevi ile 45 sahaf yer alacak. Yerli ve yabancı yazarlar 500 söyleşi ve panelde okurlarıyla buluşacak. Onur konuğu yazar Mehmet Genç olan fuarda Yusuf Kaplan, Ayşe Böhürler, Ahmet Taşgetiren, İsmail Kara, gibi yazarlar da yer alacak.



500'ün üzerinde söyleşi, panel ve imza günüyle kitapseverleri buluşturacak olan fuarda 3 salon bulunuyor. Katılacak gazeteci, yazar, tarihçi ve düşünürlerden bazıları ise şöyle; Abdurrahman Dilipak, Hayati İnanç, Muzaffer İzgü, Cem Küçük, M. Engin Noyan, Beşir Ayvazoğlu, M. Fatih Çıtlak, Nurullah Genç, Ahmet Şimşirgil, Kahraman Tazeoğlu, Ayşe Kulin, Kürşat Başar, Ataol Behramoğlu, Sadık Yalsızuçarlar, Bekir Develi, Talha Uğurluel, Zahide Yetiş, Sunay Akın, Ahmet Ümit, Hanefi Avcı, Mustafa Armağan, Mehmet Ali Bulut, Pelin Çift, Yavuz Bahadıroğlu, Kadir Mısıroğlu, Ali Lidar.



AĞAÇTAN KİTAP TOPLAYALIM


Fuarı'nın ana teması olan “Medeniyet Mirası” kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde hayata geçen Medeniyetler İttifakı'nın Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Bekir Karlığa'nın katkılarıyla “Ortak Geçmiş, Ortak Gelecek” başlıklı uluslararası bir sempozyum ve sergi düzenlenecek. İki gün sürecek sempozyum kapsamında yurtiçi ve yurt dışından alanında otorite kabul edilen çok önemli yazar ve düşünür konuk edilecek. Artık gelenekselleşen “Ağaçlar Çiçek Açtı” etkinliğinde ise katılımcılar, ağaçlara asılı kitapları toplayacaklar. 8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda medeniyet kavramının görsel eserlerle zenginleştirilerek bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla 9 gün boyunca “Medeniyet Mirası” içerikli sergiye de yer verilecek.



KİTAPLAR HAKKARİ'YE


''Sayfalara Güven'' sosyal sorumluluk projesi kapsamında ise parkuru tamamlayan tüm katılımcılara ''Küçük Prens-Saint Exupery, Yürek Dede İle Padişah-Cahit Zarifoğlu, Çocuk Kalbi-Edmondo Amicis, Beyaz Diş-Jack London, Gün Olur Asra Bedel-Cengiz Aytmatov, Çanakkale Hakikatleri- Ulaş Salih Özdemir'' kitapları hediye edilecek.


Koşuya katılan vatandaşlar, kendilerine hediye edilen bu kitapları eğer isterlerse alanda konuşlanacak PTT Kargo ile Hakkari'deki Milli Eğitim'e bağlı okullara gönderebilecek.





BEN OKUDUM SEN DE OKU


“Ben okudum sen de oku!” diyen herkesin katılımıyla “Büyük kitap değişim” projesi düzenlenecek. Projede yer alan katılımcılar, 8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda rastgele eşleştikleri kişiler ile fuarda belirlenen noktalarda “en beğendikleri 3 kitabı” karşılıklı değiştirecek.


Fuarda ayrıca, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, DÖSİM ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) üyesi ülkelerin stantları yer alacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da fuar kapsamında yer alacak Sahaf Pazarında önemli eski kitap, afiş, plaklar sergilenecek ve imza günleri düzenlenecek. KBB bu yıl edebiyat dünyamızın unutulmaz, efsane isimlerini çok anlamlı bir konsept te buluşturuyor. Fuarla ilgili tüm tasarımlarda 7 önemli edebi şahsiyeti en bilinen satırları ve onları çağrıştıran simgelerle şehrin her bir yanına taşıyacak.


#Medeniyet Mirası
#Kocaeli Fuar Merkezi
#Mehmet Genç
8 yıl önce