|

Ai Weiwei dünyada en kapsamlı sergisiyle Türkiye'de

ZERO, Rodin, Dali ve Anish Kapoor’dan sonra günümüzün çağdaş sanatçılarından Ai Weiwei de İstanbul’a geliyor. Dünyada modern sanat alanında en etkili isimlerden biri olan Weiwei'nin sergisi 12 Eylül'den sonra Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde görülebilecek.

Yeni Şafak
10:47 - 24/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:55 - 24/08/2017 Perşembe
Diğer
Ai Weiwei'nin sergisi 12 Eylül'den sonra Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde görülebilecek.
Ai Weiwei'nin sergisi 12 Eylül'den sonra Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde görülebilecek.

ZERO, Rodin, Dali ve Anish Kapoor’dan sonra günümüzün çağdaş sanatçılarından Ai Weiwei de Akbank'ın desteğiyle İstanbul’a geliyor. Dünyada modern sanat alanında en etkili isimlerden biri olan Weiwei'nin sergisi 12 Eylül'den sonra Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde görülebilecek.


Habertürk'te yer alan habere göre, Türkiye’de ilk, dünyada ise en kapsamlı sergisinde sanatçının hem hayat hikâyesinin, hem de onun el sanatları geleneğine ve sanat tarihine yaklaşımının altı çiziliyor. Odak noktası ise porselen çalışmaları olacak.

Günümüz dünyasıyla ilgili mesajlarını geleneksel Çin el sanatları aracılığıyla bizlere aktaran Ai Weiwei, çağımızın paradokslarına dair bir bakış açısı da sağlıyor. Çalışmalarına “kültürlerin hazır objelerini” yerleştiren sanatçı, izleyiciye yeni yorum olanakları sağlıyor ve objelerin bağlamlarına göre nasıl birbirinden bütünüyle farklı değerlere göre yargılanabileceğini gösteriyor.

Ai Weiwei’in Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki sergisi, porselen alanında 100’ü aşkın eserle Ai Weiwei’nin çalışmalarının keşfedilebileceği benzersiz bir ortam olarak öne çıkıyor.



#Ai Weiwei
#Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi
7 yıl önce