|

Aile Bakanlığı'ndan flaş 'Çitos Efe' kararı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yurtiçi ve yurtdışından binlerce takipçisi olan 'Çitos Efe' için başlatılan kampanyaya seyirci kalmadı. Bakanlık bünyesinde kurul oluşturuldu, ilk çalışmalar başladı.

Yeni Şafak
08:32 - 7/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:18 - 7/09/2017 Perşembe
Diğer
'Ekran yüzü' olan 5.5 yaşındaki Erzurumlu Efecan Koçyiğit
'Ekran yüzü' olan 5.5 yaşındaki Erzurumlu Efecan Koçyiğit

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Show TV’de yayımlanan “Çocuktan Al Haberi Ünlüler” programında ünlenen ve sosyal medyada kısa sürede binlerce takipçi sayısına ulaşan 5.5 yaşındaki Erzurumlu Efecan Koçyiğit gibi ekran yüzü olan tüm çocuklar için harekete geçti.

Ekrana çıkan çocukların aileleri ile temasa geçilecek, çocuklara psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek, ekonomik anlamda sömürülmelerine izin verilmeyecek.

Hürriyet'in haberine göre; Bu kapsamda ilk olarak Erzurumlu Efecan Koçyiğit’in ailesi ile görüşen bakanlık yetkilileri, aileyi özellikle obezite konusunda uyardı. Efecan’ın doktor kontrolünden geçirilmesi gerektiğini belirten yetkililer, ekrana çıkan miniklerin psikolojik olarak da desteklenmesi gerektiğini söyledi. Yetkililer aileden, okullar açıldıktan sonra Erzurum İl Müdürlüğü’ne gelerek görüşmelere başlamalarını da istedi.


#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
#Efecan Koçyiğit
7 yıl önce