|

Akif Emre'nin kurduğu Haberiyat yayın hayatına son verdi

Akif Emre'nin öncülüğünde yayın hayatına başlayan Haberiyat, Akif Emre olmadan devam edemeyeceğini belirterek yayın hayatını sona erdirdi.

Yeni Şafak
11:26 - 10/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:36 - 11/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Merhum Akif Emre, Yeni Şafak gazetesinin yazarlarındandı
Merhum Akif Emre, Yeni Şafak gazetesinin yazarlarındandı

Akif Emre'nin öncülüğünde yayın hayatına başlayan Haberiyat, Akif Emre olmadan devam edemeyeceğini belirterek yayın hayatını sona erdirdi.

Haberiyat tarafından yayınlanan duyuruda;


"Sizlerin de bildiği gibi HABERİYAT’ı, Akif Emre kurmuştu ve 8 Mayıs 2017 tarihinde de yayına başlamıştı.

Ne yazık ki Akif Emre’nin yönetiminde 15 gün yayımlanabildi HABERİYAT.

23 Mayıs 2017’de, Akif Emre’nin HABERİYAT’ın bürosunda bir kalp krizi sonucu vefatından sonra, onun çabasının, emeğinin yerde kalmaması ve devam etmesi düşüncesiyle HABERİYAT’ın yayının da devam etmesini arzu ettik.

Akif Emre’nin 60 yıllık hayatı boyunca bir müslüman olarak inanç, düşünce, iç ve dış siyaset, meslekî anlamda gazete yazarlığı, haberciliği ve en genel anlamda da hayata dair ilkeleri, hassasiyetleri ve gözettiği sınırları çerçevesindeki birikimi, bu konuda yapılacakları da belirleyici olması gerekiyordu.

Hem yönetimde yer alan hem de HABERİYAT’a katkıda bulunan bütün arkadaşlarımız bu konuda mutabık kaldı. İki aylık süre içinde de bu çabayla sürdürülmeye çalışıldı HABERİYAT’ın yayını.

Ne var ki, Akif Emre’nin olmadığı yerde bunları onun hassasiyetlerine, hatırasına ve birikimine yakışır düzeyde yapmak çok zordu. ‘Akif Emre olsa bunu nasıl yapardı?’ sorusuyla bu zorluğu hep yaşadık.

Sonuç olarak, Akif Emre’nin yazı ve düşünce hayatı boyunca ortaya koyduğu ilkeli, titiz, tutarlı müslüman duruşuna ve geride bıraktığı birikime, fotoğrafına ve hatıralarına gölge düşürmemek düşüncesiyle HABERİYAT’ın yayımını sonlandırmaya karar verdik.

Akif Emre’nin dostları, sevenleri, okurları elbette onun ilkelerini, düşüncelerini, birikimini değerlendirmeye, yaşatmaya ve çoğaltmaya devam edecektir.

Bu düşünce ve hassasiyetle HABERİYAT’ın yayımına son verirken bir kez daha üzüntülerimizi belirtir, saygılarımızı sunarız" denildi.

#Haberiyat
#Akif Emre
7 yıl önce