|

Ali Nuri Türkoğlu Payitaht Abdülhamid ile ekrana dönüyor

Tiyatro sahnesinde Eskitilmiş Kılıç adlı oyunda dört sezon boyunca II. Abdülhamid’i canlandıran tecrübeli oyuncu Ali Nuri Türkoğlu, TRT 1’de ekrana gelen Payitaht Abdülhamid dizisinde ise Sultan Abdülhamid’in baş düşmanı Emanuel Karaso olarak seyirciyi şaşırtmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak
15:36 - 1/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:00 - 1/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Ali Nuri Türkoğlu, Payitaht Abdülhamid dizisiyle ekrana gelecek.
Ali Nuri Türkoğlu, Payitaht Abdülhamid dizisiyle ekrana gelecek.

Tiyatro ve sinema oyuncusu Ali Nuri Türkoğlu, TRT 1'de geçen hafta seyirci karşısına çıkan Payitaht Abdülhamit dizisinde Emanuel Karaso karakteriyle ekranlara döndü.



1990'lı yıllardan bu yana pek çok tiyatro oyunu ve dizide rol alan tecrübeli oyuncu o dönem Hemşerim, Çifte Bela, Koçum Benim, Haziran Gecesi, Vazgeç Gönlüm gibi dizilerle ekran yolculuğunu sürdürmüştü. 2011'de rol aldığı Firar'dan sonra dizi oyunculuğuna ara veren Türkoğlu, 2014 ve 2015 yıllarında TRT'de ekrana gelen Osmanlı Sarayları ve Kadim İzler adlı programlarda sunuculuk yaptı. Ali Nuri Türkoğlu, son olarak TRT TV Filmleri projesi kapsamında çekilen yönetmenliğini Tülay Kocatürk'ün üstlendiği Suda Balık filminde ekrana gelmişti.



Tiyatroda Abdülhamid'i oynamıştı

  • Türk televizyonlarında ilk kez II. Abdülhamid Han'ın hayatı ve mücadelesini konu alan ES Film'in yapımcılığını, Serdar Akar'ın yönetmenliğini üstlendiği Payitaht Abdülhamid dizisinde II. Abdülhamid'i hal eden isimlerden biri olan Emanuel Karaso'yu canlandıracak olan Ali Nuri Türkoğlu, 2012'de perde açan Eskitilmiş Kılıç adlı tiyatro oyununda dört sezon boyunca Sultan Abdülhamid karakteri ile alkış aldı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Üsküdar Selamsız'da ve Boğaziçi Köprüsü'nde direnişe katılan Ali Nuri Türkoğlu, yaralı bir askeri taşırken çekilen fotoğrafının bazı gazeteler ve haber siteleri tarafından manipülatif bir biçimde servis edilmesi sebebiyle sosyal medyada lince maruz kalmıştı.










#Payitaht Abdülhamid
#Sultan Abdülhamid
#TRT 1
#Emanuel Karaso
7 yıl önce