|

'Allah karşıma Türk doktorları çıkardı'

Türklere hayatını borçlu olduğunu söyleyen Muhammed İbrahim, Türk doktorların yardımlarıyla ilgili duygularını anlattı. Sudanlı İbrahim, 'Sağlığım için dua ettim. Rabb'im karşıma Türkleri çıkardı' dedi.

Yeni Şafak
12:25 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:45 - 21/08/2017 Pazartesi
AA
Sudanlı hastalar Türk doktorlar tarafından tedavi ediliyor.
Sudanlı hastalar Türk doktorlar tarafından tedavi ediliyor.

Sudan'nın Nyala kentinde faaliyet gösteren Nyala Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören sarılık hastası Muhammed İbrahim, sağlığı için çok dua ettiğini ve Allah'ın karşısına Türk doktorları çıkarttığını belirtti.

İbrahim, "Halsizliğim her geçen gün artıyordu. Zayıflığım ve vücudumdaki sarılık beni korkutuyordu. Kampta hasta halimle sağlığım için dua ettim. Rabb'im karşıma Türkleri çıkardı. Tedavim 4 gündür devam ediyor" dedi.


Hastaların yüzde 30'una ücretsiz tedavi

Nyala Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Akar, yaklaşık 2 yıldır kamplardan hastaların kendilerine geldiğini anlatarak "Hastaların yüzde 30'una ücretsiz bakmayı prensip edinen hastanemiz bu oranın büyük bir kısmını kamplarda yaşayanlara ayırmıştır. Kamplardan, haftada 90 hastayı hastanemize getiriyoruz. Önceliği kadın ve çocuklara veriyoruz" dedi.

#Sudan
#Halil Akar
#Nyala
7 yıl önce