|

Anadolu'nun rengi gençlerin sesi

Anadolu'daki genç sanatçıların tanınmasını amaçlayan 'Yörüngeler' sergisi açıldı. Farklı şehirlerden 10 genci buluşturan proje bu isimlerin büyük organizasyonlarda yer almasını sağlayacak.

Yeni Şafak ve
03:00 - 30/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:48 - 29/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen 'Anadolu'dan Genç Sanat' sergisinin ikincisi 'Yörüngeler' başlığıyla Uniq İstanbul'da açıldı. Sergi Anadolu'nun farklı şehir ve üniversitelerindeki 10 yetenekli gencin heykel, resim ve kolaj çalışmalarını sanatseverlerin beğenisi sunuyor. Serginin küratörü, mimar Kerim Kürkçü, amaçlarını "İstanbul'da ciddi bir sanat üretimi var ama Anadolu'daki genç sanatçıların tanınıp farklı sergilerde yer almasını istiyoruz" sözleriyle özetledi.







BENZER TEMALAR UYUMLU İŞLER


Sergide Arzu Çetin, Beşir Bayar, Esma Taşdemir, Gökçe Aysun Kılıç, Gül Işıklar, Hasan Basri İnan, Sait Toprak, Tugay Berat Gökkılıç, Tülay Özkul ve Uğur Çelebi gibi isimler yer alıyor. Sanatçıların farklı şehirlerde, farklı zamanlarda benzer tema üzerinde eserler ortaya çıkartıklarını söyleyen küratör Kürkçü, "Birbirlerinden haberdar olmadan ancak bu kadar uyumlu işler çıkardı. Karşımızda devinim, yalnızlık, doğa ve yeni kent oluşumlarının işlendiği işler var" şeklinde konuşuyor. 43 başvurudan 10 sanatçının 24 işini seçtiklerini anlatan Kürkçü, tek şartın Anadolu üniversitelerinden mezun olmak ya da oralarda yaşamak olduğunu söylüyor. Sergi her yıl düzenlenmeye devam edecek.



Önümüz açılsın






Sergide duvar kağıdı üzerine kolaj tekniğiyle uyguladığı 'Nefes' ile katılan Arzu Çetin, “Hepimizin bir beklentisi var. Önümüz açılsın istiyoruz ve işlerimize değer verilen yerlerde olmak istiyoruz" diyor.



#Yörüngeler
#Anadolu'dan Genç Sanat
8 yıl önce